Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Skrivali za 200.000 evrov ukradenih vozil

BMW X3 Žurnal24 main
Mariborski kriminalisti so odkrili za 200.000 evrov ukradenih vozil.

Kriminalisti Policijske uprave Maribor so v začetku meseca v sodelovanju z avstrijskimi varnostnimi organi na območju Slovenske Bistrice odkrili dva avtomobila višjega cenovnega razreda, BMW 318d in BMW X3, za katera so ugotovili, da sta bila nedolgo pred tem ukradena v Avstriji.

Pri nadaljnji preiskavi so kriminalisti našli in zasegli še eno vozilo, znamke BMW X3, za katerega so prav tako ugotovili, da izvira iz kaznivega dejanja, storjenega na območju Republike Slovenije. Zasegli so tudi več delov vozil, za katere kriminalisti izvor še ugotavljajo, dosedanje ugotovitve pa že potrjujejo, da izvirajo iz vsaj še dveh kaznivih dejanj odtujitve vozil na območju Slovenije.

Skupna vrednost doslej ugotovljenih odtujenih vozil je okoli 140.000 evrov.

Vozila so našli pri 53-letnem moškemu iz okolice Slovenske Bistrice, ki je ukradena vozila skrival. Moški bo kazensko ovaden za kaznivo dejanje prikrivanja, za kar mu grozi zaporna kazen do treh let.

V Nemčiji ukradena stroja skrivali v Sloveniji

Oktobra letos so kriminalisti v sodelovanju z nemškimi varnostnimi organi v okolici Ptuja izsledili dva delovna stroja, za katera je bilo ugotovljeno, da sta bila približno tri tedne pred tem odtujena v Nemčiji. Delovna stroja je imelo z namenom prikrivanja skrito podjetje, ki se ukvarja z gradbeništvom.

Skupna vrednost odtujenih delovnih strojev je okoli 60.000 evrov.

Osumljeni moški, ki je delovna stroja skrival v gradbenem podjetju, bo kazensko ovaden za kaznivo dejanje prikrivanja, za kar mu grozi zaporna kazen do treh let.

Komentarjev 1
  • dragec 12:47 15.november 2013.

    In to pomeni, da smo slovenci res pravi kriminalci . naučili so nas naši voditelji v zadnjih 20 let