Slovenija > Črna kronika
162 ogledov

"Šli so na to, da bi ga ubili"

Davorin Horvat, sojenje, umor, Pohorje Fotosmedia
Nadaljevanje sojenja za krut umor na Pohorju.

"Pretepali so ga z rokami in nogami, da je močno krvavel. Kri je špricala po stenah in natakarica jo je sproti brisala. Takrat se mi je zdelo, da pretirava, ko pa sem o tem prebrala v časopisu in videla njegove zatečene členke na rokah, sem začela v zgodbo verjeti," je povedala prijateljica obtoženega, v času dejanja še mladoletnika. Njegovih točnih besed se sicer ne spomni, a razumela ga je v smislu, "da so šli na to, da bi ga ubili".

Usodno ljubimkanje

"Horvat mi je grozil, da bo najel Rome, ki bodo razbili lokal. Širil je govorice, da se sestaja z Matejo. Njen partner jo je večkrat vprašal, zakaj je to storila," pa je povedala partnerica obtoženega Primoža Kosija. Davorin Horvat naj bi namreč na skrivaj ljubimkal z Matejo Marin, partnerico vodje lokala Denisa Leskovarja.

To naj bi ga na koncu tudi stalo življenja. Usodnega oktobrskega dne so ga Leskovar in soobtoženi poiskali na domu, ga pretepli, odpeljali v lokal v Rošnjo in tam pretepanje nadaljevali. Nato so ga odpeljali na Pohorje – trdijo sicer, da je bil takrat Horvat še živ –, kjer ga je mrtvega naslednji dan po naključju našel gobar.

Povedala je tudi, da so se Kosi, Leskovar in Marinova pogovarjali o tem, da dajo Horvatu učno lekcijo, a za kakšen konkreten načrt ni slišala. Še vedno pa verjame, da ga niso nameravali ubiti. Da so ga na Pohorje odpeljali, "da mu odčitajo lekcijo", je povedalo tudi nekdanje dekle soobtoženega Timoteja Sitarja. Slednji sicer pravi, da v pretepu ni sodeloval in da ga drugi iz lokala niso izpustili, a mu je tudi sodnica dala vedeti, da njegovi zgodbi ne verjame in da ve, da je bil skupaj s Kosijem in Leskovarjem na Pohorju.

Komentarjev 2
  • mph 20:38 15.april 2014.

    Ja, tudi, upam, da dobita učno lekcijo dolgo 30 let. Kot morilca iz Obale.

  • maresem 16:55 15.april 2014.

    Upam, da tudi ta dva izrodka dobita po 30 let.