Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Slovenci v mreži prostitucije in pranja denarja

prostitutka prostitucija Shutterstock
12 Slovencev sodelovalo pri prostituciji in pranja denarja.

Mednarodna kriminalna združba, ki se jo je danes s hišnimi preiskavami lotilo 90 policistov in kriminalistov pod vodstvom Nacionalnega preiskovalnega urada, je zlorabljala dekleta z območja nekdanjih jugoslovanskih republik in območja Južne Amerike.

Preiskovalci danes opravljajo 17 hišnih preiskav na območju policijskih uprav Nova Gorica in Maribor. Pridržali so več oseb, nekatere bodo odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Novo Gorico, druge pa bodo po preiskovalnih dejavnostih izpustili.

Prostituirale so se v Novi Gorici

Preiskovane sumijo prostitucije in pranja denarja. Ugotovili so, da sta od leta 2007 do danes  44-letnik in 30-letnica iz Bolgarije v Slovenijo pripeljala več mlajših deklet iz Bolgarije. Te so se potem v nočnem lokalu na območju Nove Gorice, ki je v lasti 75-letnega Slovenca, ukvarjale s prostitucijo. Pri organiziranju in izvajanju te dejavnosti mu je po dosedanjih ugotovitvah preiskovalcev pomagalo še 11 drugih Slovencev, pri pranju denarja pa je imela najbolj aktivno vlogo 40-letna Mariborčanka.

Na zunaj povsem legitimni poslovneži

Oba osumljena Slovenca sta povezana z drugimi osebami iz Slovenije, ki so bile v preteklosti že obravnavane zaradi zlorabe prostitucije.

"Denar, ki so si ga pridobili na ta način, so "oprali" tako, da so na območju Slovenije, Hrvaške, Rusije, Južne Amerike in drugod izvajali navzven povsem legitimno gospodarsko dejavnost, del denarja pa so zapravili za svoja osebna vozila in nepremičnine v Sloveniji," so še sporočili s policije.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.