Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Slovenec na Krk po nasprotnem pasu

Par je huje poškodovan in se zdravi v reški bolnišnici. Žurnal24 main
Hrvaški mediji poročajo, da je na otoku Krk slovenski državljan vozil po nasprotnem pasu, pri čemer se je zaletel v par, ki se je z motornim kolesom vozil na otok. Par je utrpel hude poškodbe.

Slovenski voznik avtomobila znamke BMW, ki je zapuščal otok, se je na krškem mostu vozil po nasprotni strani cestišča, ko mu je nasproti pripeljala skupina italijanskih motoristov. Nekateri so se v zadnjem trenutku uspeli izogniti nasproti vozečemu vozilu, 60-letni Italijan in njegova 59-letna sopotnica pa te sreče nista imela.

Trčenje je bilo silovito, tako da sta Italijana padla z motorja in utrpela hude telesne poškodbe. Reševalci so poškodovanca prepeljali v reško bolnišnico, kjer se zdravniki, po poročanju tamkajšnjih medijev, še vedno borijo za njuni življenji.

Prvi izsledki policijske preiskave so pokazali, da povzročitelj nesreče v krvi ni imel alkohola. Tudi vzrok nespametnega dejanja Slovenca še ni razkrit.

Črna statistika
V Sloveniji je letos zaradi vožnje v nasprotni smeri na avtocesti umrlo že pet ljudi, od tega trije pretekli petek pri Arji vasi. Na slovenskih cestah se je v preteklem tednu zgodilo pet prometnih nesreč s smrtnim izidom, v katerih je umrlo sedem ljudi. Slovenske ceste pa so letos zahtevale 144 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani pa 166.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.