Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Slovenija bi brez gasilcev zgorela

Gasilec Anže Petkovšek
Medtem ko so se ljudje zabavali, so imeli gasilci ponoči polne roke dela. Najhuje je bilo na Obali, kjer je zaradi raket gorelo kot za stavo.

Za gasilci je vse prej kot lahka noč, saj so se intervencije kar vrstile. Najhuje je bilo v Škofji Loki, kjer je oseba domnevno zanetila požar in v ognju, ki je zajel stanovanjsko stavbo v središču mesta, tudi umrl. Gasilci so preprečili širitev požara, vseeno pa je ogenj uničil dve stanovanji.

V celoti pa je zgorelo gospodarsko poslopje v Slatinskem Dolu v občini Kungota, ki ga je ogenj zajel 15 minut po polnoči. Policisti sumijo, da je okoli 40.000 evrov škode povzročilo pirotehnično sredstvo. V kraju Stoperce pri Majšperku pa je uro pred polnočjo ogenj uničil ostrešje gospodarskega poslopja in seno, ki je bilo spravljeno v njem. Gasilci so imeli veliko težav pri dostopu zaradi poledenelega cestišča. 

Sicer pa so gasilci največ dela imeli prav zaradi raket in ostale pirotehnike, saj je neprevidna uporaba po državi zanetila kar nekaj požarov. Predvsem na Obali in na Vipavskem, kjer ni snega, so se vrstili travniški požari, na Upravi za zaščito in reševanje so našteli kar 11 večjih ali manjših požarov. Največ škode je ogenj povzročil na Vojkovem nabrežju v Kopru, kjer je poleg trave zagorel tudi bližnji avtomobil. Pri Mirnu pa je poleg trave gorela tudi baraka. 

V Novi Gorici so malo po polnoči gasili balkon v četrtem nadstropju bloka, i je špkodoval tudi balkonska vrata in okno. Sicer pa se je vžgalo kar nekaj dimnikov, a brez hujših posledic, nebo so razveseljevali tudi goreči zabojniki za smeti in v Domžalah celo nakupovalni vozički, ki so jih z ognjem in pirotehniko uničili vandali. 

Nekaj po 6. uri zjutraj pa so v trgovini v Polju pri Ljubljani opazili dim. Izkazalo se je, da je skozi režo med vrati nekdo izpraznil gasilni aparat na prah.

Komentarjev 2
  • Joze Ribic 21:12 01.januar 2015.

    Najhuje je bilo na Obali, kjer je zaradi raket gorelo kot za stavo.Za gasilci je vse prej kot lahka noč, saj so se intervencije kar vrstile. Najhuje je bilo v Škofji LokiKje je bilo potem najhuje????

  • Avatar krojac
    krojac 18:09 01.januar 2015.

    PRETIRAVATE - Cela Slovenija ne more zgoreti.Res pa gasilci pomagajo - zato zaslužijo vso pohvalo.