Slovenija > Črna kronika
87 ogledov

Slovenska cisterna s krvjo zalila Gradec

Cisterna s krvjo Avstrijska policija
Zaradi napake voznika slovenskega tovornjaka se je v avstrijskem Gradcu včeraj dogajala dobesedno krvava drama. Ulice je namreč zalila kri iz cisterne njegovega tovornjaka. Ljudem je obračalo želodce, številni avtomobili nevozni.

Vse se je začelo v klavnici v prestolnici avstrijske Štajerske. 37-letni voznik je tam v cisterno natočil kri zaklanih živali, da bi jo prepeljal v eno od slovenskih elektrarn. Po ugotovitvah policije pa je pri tem storil napako, saj je pozabil odpreti ventil za odvajanje plinov, ki se med prevozom izločajo iz krvi. Pritisk v cisterni je že po nekaj kilometrih tako narastel, da so popustila tesnila pri pokrovih na vrhu cisterne, iz katerih je nato začela pljuskati življenjska tekočina.

Po ocenah je od 24.000 litrov iz cisterne v dolžini dveh kilometrov izteklo kar okoli 3.000 litrov krvi, ki je popolnoma prekrila cesto in pločnik. Pešci so bežali pred krvavim dežjem, številni vozniki so nevede zapeljali prek nje, umazalo je tudi parkirane avtomobile.

Potrebovali so dihalne aparate

Tamkajšnji prebivalci so poročali o neznosnem smradu, zaradi katerega so se ljudem obračali želodci, med drugim tudi enemu od policistov. Smrad se je zažrl v avtomobile, tako da so postali nevozni, njihovi lastniki pa sedaj od slovenskega prevozniškega podjetja zahtevajo kompenzacijo za škodo. Gasilci so onesnaženje čistili s posebno zaščitno opremo in dihalnimi aparati, poroča Krone.at. Zaradi čiščenja so za pol ure popolnoma zaprli cesto.

Ni dovolj počival

Voznik je povedal, da med vožnjo ni opazil ničesar posebnega, ustavili so ga šele policisti, ki so bili obveščeni o dogajanju. Med postopkom so ugotovili, da je voznik pred nesrečo vozil brez predpisanih postankov za počitek.

Po poročanju avstrijskih medijev je bil rdeči tovor namenjen za plinsko elektrarno "tik za mejo". Ali je bila to elektrarna v Dogošah, ki izkorišča pline ob procesu gnitja organskih odpadkov, nam ni uspelo ugotoviti, saj predstavniki mariborske Snage niso bili dosegljivi. Na cisterni je napis podjetja Integral Lendava v stečaju, a tudi tam nismo uspeli najti sogovornika.

Komentarjev 3
  • reider 23:27 20.oktober 2012.

    ja. Morda glumim,pa morda sem konj, pa za večino imam bedne komentarje ok,naj bo po tvoje. Nisem pa slab človek in nikomur ne strežem po življenju, kot za večino drugih bi lahko trdili. Nikomur nič nočem,vsem želim dobro in svet ...prikaži več brez agresije. Upam da mojega prvega komentarja niste narobe razumeli. Hotel sem reči le-Mir vsem na zemlji-Ljudem in živalim-živite u miru-za agresijo je premalo časa, življenje je kratko. Pa lep pozdrav in brez zmere.

  • Pajžlar Leon 20:54 19.oktober 2012.

    ka pa glumiš? zgleda da si iz zraka zrasel tak konj da daješ take bedne komentarje!

  • reider 19:15 19.oktober 2012.

    Ali bo kdajkoli v času obstoja zemlje prišel čas, ko se bo na njej ustavilo vsakršno klanje?Je to res potrebno?Vprašanje morda primerno celo za boga. No jutri grem na nek krst, bom ga mel priliko vprašati. Po moje se bom ...prikaži več pogovarjal z samim seboj.Privoščite si še kak slasten čevap:)Pa dober tek in LP