Slovenija > Črna kronika
450 ogledov

Slovenski specialci v vaji onesposobili oboroženega napadalca

Vaja slovenskih specialcev Policija
Ljubosumni mož zaposlene v lokalu ustreli varnostnika, goste pa vzame za talce.

"Ko so življenja ljudi ogrožena, moramo pripadniki različnih služb delovati kot dobro uigrana ekipa," je Policija zapisala po današnji vaji, ki so jo skupaj z UKC Ljubljana izvedli ob podpisu letnega načrta dela. "Policisti ter zdravniki in reševalci pogosto ob nepredvidljivih okoliščinah in v bitki s časom skupaj rešujemo življenja ljudi. Da bi še bolj okrepili to sodelovanje, sta danes Policija in UKC Ljubljana podpisala letni načrt sodelovanja." 

Ob tem so policisti Specialne enote in reševalci UKC Ljubljana pokazali, kako njihovo zahtevno delo poteka v praksi.

V vaji se je zgodil strelski pohod. "Ljubosumni mož zaposlene v lokalu ustreli varnostnika in za talce vzame več nič hudega slutečih gostov," so scenarij opisali pri Policiji. "Specialci pridrvijo na kraj, onesposobijo oboroženega napadalca zavarujejo prostor in opravijo prvo triažo. Takoj za njimi vstopijo reševalci z zaščitno opremo, oskrbijo ranjene in prestrašene talce, najhuje poškodovane pa odpeljejo z rešilcem."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.