Slovenija > Črna kronika
29281 ogledov

Našima misicama iz podzemlja drogo v avto podtaknila mama!

Haziri1 MUP Srbije Sestri so prijeli v Beogradu.
Sestri Valbina in Bleona Haziri iz Kamnika, osumljeni, da sta tihotapili 30 kilogramov marihuane, sta na prostosti, smo včeraj izvedeli na višjem tožilstvu v Beogradu.

Poročali smo že o sestrah Haziri, 29-letni Valbini in štiri leta mlajši Bleoni iz Kamnika, ki so ju 7. februarja na avtocesti v Beogradu v filmski akciji prijeli specialci. V bunkerju pod dnom prtljažnika njunega seata, za volanom je sedela starejša Valbina, so našli 48 paketov s 30 kilogrami trave.

Materino priznanje

Preiskovalnemu sodniku sta na zaslišanju zatrdili, da o prepovedanem tovoru nista imeli niti najmanj pojma, in da sta povsem šokirani. Kljub tema jima je bil seveda odrejen pripor, najprej 30-dnevni, ki pa so ga podaljševali do konca preiskave in ga 3. aprila nadomestili s hišnim. Srbski mediji so takrat sestrama in še štirim atraktivnim dekletom, dejavnim na družabnih omrežjih, ki so jih v tistem času aretirali zaradi sumov istovrstnih in celo še hujših dejanj, celo sodelovanja pri umoru, nadeli vzdevek misice iz podzemlja.

Haziri2 | Avtor: Zajem zaslona/MUP Srbije Droga je bila skrita v bunkerju. Zajem zaslona/MUP Srbije
Že 27. marca pa se je zgodilo še nekaj, kot se je kasneje izkazalo, prelomnega: srbska policija je prijela Valbinino in Bleonino mater Mihano Haziri, tožilstvo jo je preiskovalo zaradi suma enakega kaznivega dejanja, nelegalne proizvodnje in trgovine s prepovedanimi drogami. "Drugega junija je priznala krivdo in sklenila sporazum o zaporni kazni. Tega je danes potrdilo višje sodišče v Beogradu in ji izreklo kazen štiri leta in dva meseca zapora," nam je 9. junija sporočilo višje javno tožilstvo v Beogradu. Hazirijeva si je s priznanjem pač znižala kazen, po srbskem kazenskem zakoniku ji je grozilo do 12 let aresta.

Izpuščeni iz pripora

Včeraj pa smo izvedeli, da sta sestri Haziri oprani vsake krivde: "Višje javno tožilstvo v Beogradu je odstopilo od pregona Valbine in Bleone Haziri, ker v preiskavi niso bili pridobljeni dokazi, ki bo potrdili njuno vpletenost v nelegalno proizvodnjo in trgovino s prepovedanimi drogami. Hišni pripor jima je bil ukinjen 26. junija."

Preiskovalcem sta, tako višje javno tožilstvo, pojasnili, zakaj sta se napotili na Kosovo in Metohijo, kjer imata korenine, in zakaj sta uporabili prav seata in ne očetovega avtomobila. Forenziki na paketih z marihuano in v bunkerju niso našli njunih DNK sledi, pa tudi preiskava obeh telefonov ni nakazovala, da bi sodelovali pri kaznivem dejanju.

"Po drugi strani pa je njuna mati Mihana Haziri podrobno opisala, kako se je droga znašla v vozilu, in zatrdila, da hčerki zanjo nista vedeli," so še povedali na višjem državnem tožilstvu. Če je vse to res, se sestri za skoraj pet mesecev pripora in medijsko publiciteto lahko zahvalita zgolj in samo svoji mami.
 

Komentarjev 52
  • matermila 13:25 21.julij 2023.

    Mogoče so to VAŠE misice, nikakor pa ne NAŠE.

  • sandi76 20:09 16.julij 2023.

    In kje je mama dobila mamila ?

  • kapibara 15:50 16.julij 2023.

    So albanosi/ šjiptarosi žrebal, ktera jim bo mama in prevzela krivdo nase..