Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Služili tudi po 4000 evrov na osebo

Žurnal24 main
Kriminalistom je uspelo razkrinkati mednarodno združbo, ki je organizirala prepovedane prehode meje. Dvajset članov združbe je zahtevalo od 2500 evrov do 4000 evrov po osebi.

Člani združbe, ki so prebivali na območju Slovenije, so se povezali s sostorilci iz Hrvaške, BiH, Avstrije in Nemčije, da bi z območja Kosova in Srbije proti plačilu prepeljali večje število nelegalnih prebežnikov v države EU.

Nelegalni prebežniki so morali za pot iz matične države do Slovenije plačati od 2500 do 4000 evrov po osebi. Če so sami prišli do Zagreba, so morali za prevoz do Slovenije plačati 1500 evrov, za prevoz iz Slovenije v Nemčijo, Belgijo in Švico pa so morali plačati še dodatnih 2000 do 4000 evrov.

Kriminalisti bodo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države zoper 20 članov kriminalne združbe podali kazensko ovadbo Okrožnemu državnemu tožilstvu Ptuj.

Ob zaključku preiskave so opravili več hišnih preiskav in pri enem članu združbe odkrili, da se je ukvarjal z nedovoljeno proizvodnjo in prometom z orožjem oziroma eksplozivom. Pri enem članu pa so kriminalisti zaznali kaznivo dejanje ponarejanja znamenj za zaznamovanje blaga, mer in uteži ter zasegli večje število imitacij motornih žag znamke Stihl in Husqvarna. Zoper oba bodo kriminalisti Okrožnemu državnemu tožilstvu Maribor podali kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.