Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Smrt 16-letnega kolesarja

Nesreča kolesarja Pixsell
Do prometne nesreče mladega kolesarja je prišlo že v soboto, in sicer v Poljšici pri Gorjah.

"Kolesar, 16-letni  domačin,  je  med spustom z Zatrate zaradi neprilagojene hitrosti trčil  v  traktor,  ki je pravilno peljal nasproti," pojasnjuje Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

V nesreči se je kolesar huje  poškodoval,  v  ljubljanski  klinični  center  ga je z mesta nesreče odpeljal helikopter nujne medicinske pomoči. Žal je boj za življenje najstnik včeraj izgubil. Čelade pri svojem zadnjem spustu ni uporabljal.

Večina vpletenih se poškoduje

"Kolesarji  so  ena  najbolj ranljivih kategorij prometnih udeležencev, zato sta  za  varno  udeležbo  v prometu potrebna velika zbranost in previdnost," poudarja Kos. Letos  je  bilo  na  gorenjskih cestah v nesrečah sicer udeleženih 30 odstotkov manj kolesarjev  kot  lani. 

Med 30 kolesarji so samo štirje nesreče  preživeli  brez  poškodb,  povzročili pa so polovico nesreč, ki se najpogosteje  zgodijo  zaradi  nepravilne  strani  vožnje,  kar  je pogosto povezano s prehitro vožnjo, v nekaterih primerih pa tudi z alkoholom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.