Slovenija > Črna kronika
50 ogledov

Smrt pod Triglavom

gorski reševalci, reševanje, plezalec, helikopter, gorsko reševanje Žurnal24 main
Včeraj popoldne so na poti čez Prag na Triglav trije tuji planinci zgrešili pot in zašli. Eden se je nato na poti hudo poškodoval, pomagati mu niso mogli niti reševalci.

Trije tuji planinci so zašli v severno steno. "Zaradi težkega terena je en planinec omahnil 200 metrov v globino severne stene Triglava. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Mojstrana, zdravnica reševalka letalka Postaje GRS Rateče in posadka s helikopterjem Slovenske vojske," sporoča uprava za zaščito in reševanje.

Po težki stenski reševalni akciji, ki jo je dodatno oviral veter, so slovaškega planinca sicer našli, a žal je že na mestu dogodka podlegel poškodbam.

Prepeljali so ga v dolino, kjer ga je prevzela pogrebna služba. Nato so reševalci s pomočjo helikopterja iz stene rešili še dva soplezalca, ki so ju nepoškodovana prepeljali v dolino v Aljažev dom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.