Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Smrt v gozdu

Delo v gozdu Shutterstock
Na Bistriški planini tržiški policisti obravnavajo smrt moškega, starejšega domačina, ki je umrl med delom v gozdu.

Okoliščine nesreče v Lajšah policisti  še  ugotavljajo, že zdaj pa je jasno, da je moški umrl med podiranjem drevesa. Med podiranjem se mu je to najprej zagozdilo, nato pa med prirezovanjem premaknilo in mu poškodovalo nogo.

To  letos  ni  bila  edina  nesreča  pri  delu v gozdu. Kranjski operativno komunikacijski  center  jih  je z včerajšnjim obvestilom zabeležil že osem. 27. januarja je med podiranjem drevesa na Škofjeločanko padla večja veja in jo  huje  poškodovala; 28. januarja se je na Poženiku med podiranjem smreka zagozdila med dve drevesi, pri ločevanju pa je deblo zadelo domačina, ki je umrl;  19. februarja se je na Jezerskem poškodoval domačin, ki je padel med podiranjem  drevesa  in  umikanjem na varno; 3. marca je v Adergasu domačin med  cepljenjem  hloda zadel v grčo, hlod je zato obrnilo in ga poškodovalo po  glavi;  16. marca je na Lancovem zagozdeno deblo med vleko s traktorjem poškodovalo domačina itd.

Največ  nevarnosti  glede  na  obravnavane  primere povzroča lomljenje vej, padanje dreves, nenadni prelomi debel, (ne)varno in pozno umikanje na varno ter nepravilno reševanje zagozdenih in obviselih dreves ali debel.

Zato  policisti opozarjajo,  da  je  razmeram in nevarnostim v gozdu treba dati velik pomen,  svetujemo  pa  zlasti  veliko previdnost, skrb za lastno varnost in varnost   drugih,   upoštevanje   pravil  o  varnosti  pri  delu,  ustrezno usposobljenost,  uporabo  ustrezne  varovalne opreme in delovnih naprav, pa tudi dobro psihofizično pripravljenost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.