Slovenija > Črna kronika
7000 ogledov

Čuden postopek po smrtni nesreči, ki jo je povzročil policist

Nesreča-policist 30.4.2022 PGD Slovenska Bistrica
V prometni nesreči na štajerski avtocesti je 30. aprila lani umrl 44-letni Romun. Tragedijo je povzročil policist, zoper katerega je zdaj na okrožnem sodišču v Mariboru vložena obtožnica.

Takrat 49-letni mož postave, po naših podatkih zaposlen na PP Velenje, je usodno soboto malo pred polnočjo med vožnjo proti Tepanju z levega prometnega pasu zavil na desnega in trčil v starodobnika. Tega je odbilo prek pasu za počasna vozila v varnostno ograjo, romunski voznik pa je padel iz avta in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. Hudo sta bila poškodovana takrat povzročitelj in, še huje, njegov 38-letni sopotnik, lažje pa še 41-letni potnik.

Alkotest šele po 12 urah

Poškodovane so odpeljali v mariborski klinični center in celjsko bolnišnico. V slednji so sprejeli tudi policista, ki je, potem ko so ga oskrbeli, odšel domov. Naslednji dan se je oglasil na policijski postaji in šele takrat, po 12 urah, kot so za Žurnal24 potrdili tudi na specializiranem državnem tožilstvu (SDT), ki se ukvarja s preiskovanjem in pregonom uradnih oseb s posebnimi pooblastili, opravil alkotest. 

SDT je vložil obtožnico zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, zoper katero pa se je povzročitelj, kot so nam sporočili z mariborskega sodišča, pritožil in tako še ni pravnomočna. Za prometno nesrečo, ki ima za posledico smrt ene ali več oseb, storilcu grozi do osem let zapora in prepoved vožnje motornega vozila.

Opozorilo pred odpovedjo

Kot nam je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi na policijski upravi Celje Milena Trbulin, so "policistu, udeleženemu v prometni nesreči, izrekli delovnopravni ukrep – opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja".

Komentarjev 5
  • Grof 11:40 28.marec 2023.

    Tonam delaj Golob, ja bravo

  • f4d96d516c2a19a64eb5bbd3583364a1023832f0 08:36 28.marec 2023.

    Zakaj ni bil takoj alkotest opravljen takoj? Po mojem gre za prikrivanje. Vse, ki so obravnavali nesrečo, bi morali pometat na cesto in preveriti kršitve določb 26. in 28. poglavja KZ-1. Gre najmanj za nevestno delo v službi.

  • Toma 08:04 28.marec 2023.

    Meni bi vožniško koj odveli, oni pa imajo Diplomat imunity!