Slovenija > Črna kronika
6874 ogledov

Smrtno se je ponesrečil znani slovenski kolesar

Matej Kravos Youtube
Nesrečni plezalec, ki se je v petek smrtno ponesrečil v plezalni steni pod Nanosom, je bil večkratni kolesarski prvak in zmagovalec Franje.

Poročali smo o tragični nesreči 34-letnika, ki je po ugotovitvah policije v petek med plezanjem na Gradiški Turi nad Vipavo omahnil v globino in se smrtno poškodoval. Plezal je sam, ker se ni vrnil domov, so ga začeli iskati. Policisti in gorski reševalci so ga našli sto metrov nad cerkvijo sv. Nikolaja, a mu niso več mogli pomagati.

Šlo je za Mateja Kravosa, zelo uspešnega amaterskega športnika, ki je bil večkratni amaterski prvak v cestni vožnji, vožnji na čas in ciklokrosu, poroča portal Siol.net. 

Žalostno vest so potrdili v amaterski kolesarski ekipi TUŠ team, za katero je nastopal Kravos. Leta 2017 je bil kot član te ekipe tudi veliki zmagovalec Maratona Franje, potem ko je samostojno prikolesaril v cilj pred zasledovalno skupino. "Športnik z dušo in srcem, njegov optimizem nas je navdihoval, da smo tudi sami presegali svoje meje. Kolesarstvo in hribi so mu pomenili vse," so zapisali kolegi iz ekipe.

Pridružujemo se izrazom sožalja svojcem in prijateljem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.