Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Smrtonosni požar v domu starejših

Žurnal24 main
V požaru, ki je v soboto izbruhnil v domu starejših občanov v ruskem mestu Kortkeros, je po različnih podatkih umrlo najmanj 23 ljudi.

Po navedbah tamkajšnjih oblasti so ognjeni zublji zajeli več kot 1000 kvadratnih metrov površine, v času požara pa naj bi bilo v enonadstropni leseni zgradbi do 60 ljudi. Štiri ure potem, ko je stavbo zajel rdeči petelin, so se gasilci z ognjenimi zublji še zmeraj borili, a so ga vsaj uspeli omejiti. Usoda pogrešanih stanovalcev ni jasna.

Požar v domu za starejše občane pri mestu Kortkeros v avtonomni republiki Komi je izbruhnil v soboto popoldne. Tri stanovalke in varnostnik naj bi se bili rešili, ostali so pogrešani. Pred tem so nekateri mediji, ki so se sklicevali na lokalne oblasti, poročali, da je požar terjal 23 žrtev.

Vzrok za izbruh požara ni znan, verjetno pa ga gre iskati v nizkih protipožarnih standardih, ki v javnih inštitucijah po državi povzročijo veliko takšnih nesreč, kakršna je ta v domu za starejše. Na nesrečo se je odzval tudi ruski predsednik Dmitrij Medvedjev in odredil preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.