Slovenija > Črna kronika
1938 ogledov

Sodil ženi in sebi: Ob prihodu policistov je bil še živ, poklicali so helikopter

Policija uniforma policist Saša Despot
Podrobnosti včerajšnje tragedije na območju PP Šmarjah pri Jelšah.

Kot smo že poročali, se je na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah včeraj zgodila družinska tragedija. 61-letni moški je ustrelil 57-letno partnerico, nato pa sodil še sebi.

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Celje Aleš Slapnik je v današnji izjavi za javnost predstavil podrobnosti. Povedal je, da so včeraj, ob 17.20, prejeli klic, da je prišlo do streljanja v neposredni bližini stanovanjske hiše. 

Po prvih zbranih obvestilih so izvedeli, da je moški streljal na partnerko in se skril v hišo. Ko so prišli na kraj dogodka, so ugotovili, da partnerka leži pred hišo. Reševalci ZD Šmarje pri Jelšah, ki so jih policisti primerno opremili, so žensko odvlekli na varno in ji skušali pomagati, policisti pa so vstopili v hišo. Vrata so bila odprta, moškega so večkrat pozvali, naj preda orožje, nato pa so ga ustreljenega, a še vedno živega, odkrili v eni od sob. Poka policisti niso slišali, kar pomeni, da si je moški sodil že pred njihovim prihodom. Sosedje naj bi slišali več strelov, a obdukcija še ni končana.

Ker je bil moški ob prihodu policistov še živ, so se odločili za helikoptersko pomoč, a je bilo do časa njihovega prihoda že prepozno.

Razlog za včerajšnjo tragedijo naj bi bila po prvih ugotovitvah dlje časa trajajoča družinska nesoglasja, a policisti družine kot problematične niso poznali in do včeraj niso zaznali, da bi se v njej dogajalo kakšno nasilje. Pokojna nista bila poročena. Moški pištole ni imel prijavljene.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.