Slovenija > Črna kronika
183 ogledov

Sodniška napaka sojenje postavila na začetek

Sodišče. Shutterstock
Umor v Dolu pri Ljubljani. Domnevnemu morilcu Primožu Čerinu grozi 30 let zaporne kazni. Primer je bil praktično že pri koncu, a ker se je sodniku "zareklo", se bo sojenje začelo znova.

Aprila je slovensko javnost pretresla novica o umoru v Dolu pri Ljubljani. Kot se je izkazalo kasneje, naj bi 43-letni Primož Čerin petkrat ustrelil Fatmirja Bajramija zaradi izsiljevanja. Čerin, ki mu grozi 30 let zapora, se je zato znašel na zatožni klopi, njegov primer pa bi lahko že kmalu dobil epilog – če ne bi sodnik storil napake.

Med zaslišanjem ga je označil za obsojenega

Okrožni sodnik Zvjezdan Radonjić, ki je v tem primeru predsedoval sodnemu senatu, je na zadnji obravnavi postregel z neprimerno izjavo. Med zaslišanjem Čerinove zunajzakonske partnerice mu je ušla izjava, da je njen partner obsojen zaradi umora, poroča Dnevnik.

Sodnik: Šlo je za lapsus

Miha Kozinc
, sicer predsednik odvetniške zbornice in v tem primeru zagovornik obtoženega, je skočil s stola in predlagal Radonjiću, naj se izloči iz primera. Sodnik se je sicer opravičil, da je šlo za lapsus. Kozinčevo zahtevo je gladko zavrnil, ob tem pa si je v pisnem sklepu o zavrnitvi znova privoščil nekaj čudnih navedb. Konkretna vsebina zapisa ni znana, je pa Kozinc dejal, da je bil v končni fazi Radonjić kot predsednik senata na koncu izločen prav zaradi navedb v pisnem sklepu in ne zaradi besed, ki jih je izrekel na sojenju.

V primeru Čerina se bo moralo sojenje začeti znova. Primer je prevzela sodnica Jasmina Javornik, zaradi predodelitve pa bodo morali sestaviti tudi nov sodni senat.

Komentarjev 5
  • Karmen Sedlar 12:53 09.november 2011.

    Sodnika bi bilo treba denarno oglobiti, ker bodo zaradi njegove šlamparije nastali stroški, ki jih bomo, seveda, plačali mi, davkoplačevalci! Miha Kozinc, predsednik Odvetniške zbornice pa naj raje preveri, kakšne napake delajo ''njegovi'' odvetniki in tako pogosto škodijo strankam! To ...prikaži več naj bi bilo njegovo delo! Ampak, zdaj je postal popularen zaradi Jureta Jankovića in ima mogoče drugačna merila. Kaj se ve?

  • Žurnalček 09:31 09.november 2011.

    Ni samouk, ampak Zvjezdan Radonjić.

  • Žurnalček 09:29 09.november 2011.

    No zdaj ga naj pa za kazen povzročanja dodatnih stroškov , v drugem sojenju ribnejo na 40 let, pa naj se odvetniška sodrga gre Ameriko.