Slovenija > Črna kronika
6603 ogledov

Šok za policiste: Učitelj vožnje pijan in brez izpita

Šola vožnje Saša Despot
Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so ustavili voznika - učitelja vožnje, ki je usposabljal kandidata. Izkazalo se je, da je bil pod vplivom alkohola.

Na cesti A5 na relaciji Murska Sobota - Turnišče so policisti ustavili voznika - učitelja vožnje med usposabljanjem kandidata za voznika motornih vozil kategorije B. Pri kontroli psihofizičnega stanja učitelja vožnje je elektronski alkotest pri učitelju vožnje pokazal 0,30 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. 

Prav tako med usposabljanjem kandidata učitelj vožnje ni imel pri sebi svojega veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Policisti so učitelju vožnje usposabljanje kandidatov in vožnjo motornega vozila prepovedali. Za obe kršitvi so mu na kraju izdali plačilni nalog v znesku 1.600 evrov in 8 kazenskih točk. 

O ugotovljenih kršitvah bodo obvestili tudi pristojne inšpekcijske službe. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 23:15 10.februar 2023.

    če me spomin ne vara je bil nekaj dni nazaj članek da v eni naši regiji precej nad povprečjem izdelajo izpit za vozilo. sedaj pa nagradno vprašanje katera je ta regija?mogoče pa zato jimtako dobro gre, ker od prvega morajo ...prikaži več skočit v zelo globoko vodo, da splavajo. ob pijanih inštruktorjih , ja treba je v trenutku obvladat da preživiš.

  • Avatar Leon
    Leon 10:24 10.februar 2023.

    Kje je opravil izobraževanje za učitelja vožnje ? Morda je imel "pravega" učitelja ? 🍺