Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Šokantni napad na nosečnico

Ameriška tiskovna agencija AP je objavila šokantno fotografijo trebuha noseče Br Žurnal24 main
Švicarska policija preiskuje napad obritoglavcev na nosečo Brazilko, ki je zaradi tragičnega dogodka izgubila dvojčka.

Policija v švicarskem Zürichu preiskuje napad na nosečo Brazilko, ki naj bi ga v ponedeljek izvedli obritoglavci. Brazilka je zaradi napada izgubila dvojčka, napadalci pa so ji na trebuh vrezali začetnice SVP, kar naj bi predstavljalo začetnice glavne švicarske desničarske stranke, Švicarske ljudske stranke (SVP).

Okoliščine napada po navedbah policije še niso popolnoma jasne. Neki moški je v ponedeljek zvečer sporočil policiji, da na železniški postaji v Zürichu neka ženska potrebuje pomoč. Ko jo je policija našla, so bile na njeni koži vrezane črke SVP, zaradi napada pa je tudi splavila. Napadeno Brazilko so starši identificirali kot 26-letno Paulo Oliveiro, ki je kot odvetnica zaposlena pri podjetju A.P. Moller-Maersk A/S.

Brazilski časopis O Globo pa je poročal, da so trije obritoglavci – eden od njih naj bi imel na čelu vtetoviran nacistični simbol –- žensko napadli pred lokalno železniško postajo v Zürichu, ko se je vračala domov. Po mobilnem telefonu se je v portugalščini pogovarjala z mamo, nakar so k njej pristopili napadalci. Brazilsko zunanje ministrstvo je po poročanju AP navedlo podobne informacije. Napad naj bi po navedbah očeta žrtve trajal deset minut, napadalci pa naj bi noseči Brazilki prizadejali 100 rezov.

SVP je članica švicarske vlade, med drugim pa je znana po nacionalizmu in ksenofobiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.