Slovenija > Črna kronika
52771 ogledov

Soseda je s polenom potolkel do smrti

Umor Zg. Duplek, 8.9.2023 Žurnal24 Kriminalisti so preiskovali umor.
Sedin Šišić iz Bosne in Hercegovine na predobravnavnem naroku ni priznal umora podjetnika iz Zgornjega Dupleka.

Štiriinšestdesetletnega Dragana Graovca so 8. septembra lani našli v mlaki krvi v njegovi delavnici v Zgornjem Dupleku. Za umor podjetnika, ki se je ukvarjal s kovinskimi konstrukcijami in montažo, so obtožili 33-letnega državljana Bosne in Hercegovine Sedina Šišića, ki ga zagovarja odvetnik Andrej Kac. Na današnjem predobravnavnem naroku na okrožnem sodišču v Mariboru pred sodnico Mašo Blažeka krivde ni priznal.

Sedin Šišić | Avtor: Andrej PETELINŠEK/Večer Sedin Šišić Andrej PETELINŠEK/Večer
Ukradel naj bi mu puško

Šišić, ki ni imel delovnega dovoljenja, začasno prebivališče pa ima v Bjelovarju, je bival v sosednji hiši. Graovcu, po rodu Dalmatincu, naj bi ukradel puško - zaradi premoženjskih deliktov in nasilništva je tudi že v Bosni in Hercegovini sedel šest let - in jo prodal na odpadu. Zaradi tega sta bila v sporu, ki je eskaliral na petkovo jutro. Šišić, ki je omenjal vrnitev puške, naj bi takrat podjetnika večkrat udaril s topim predmetom po glavi, da je omedlel, nato pa še, kot narekuje obtožnica, ki jo zastopa tožilec Darko Simonič, še enkrat silovito zavihtel poleno.

"Koristoljubje je nastalo iz spora, ki sta ga imela z žrtvijo, in sicer zaradi domnevne odtujitve predmetov," je deset dni po umoru pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor Stanko Vidovič. Takrat je bil Šišić že aretiran, k čemur je največ pripomogel sam.

Čez Slovenijo v Belgijo

Takoj po grozljivem dejanju je namreč pobegnil v domovino, ki svojih državljanov ne izroča. Toda že čez teden dni, 15. septembra, se je čez Slovenijo napotil v Belgijo, kjer si je menda našel zaposlitev. Za njim je bila seveda razpisana tiralica in naši policisti so ga brž prijeli. Saj ni res, pa je: oblečeno je imel vetrovko, v kateri je zagrešil umor, na njej naj bi bila je še Graovčeva kri.

Odvetnik Kac je danes predlagal izvedbo 20 dokazov, od pregleda posnetkov nadzornih kamer, ki bi morda pokazali, kje je bil Šišić tistega dne, do zaslišanja izvedencev sodne medicine in tekstilne stroke. Slednji naj bi preučil krvne madeže, predvsem, kako se primejo na takšno oblačilo in ali se odstranijo v pralnem stroju. Šišiću naj bi pač žena redno prala obleke, zato naj bi jo tudi zaslišali na sodišču.

Sojenje se bo začelo 8. aprila.

Komentarjev 7
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:12 27.februar 2024.

    Če so dokazi, da ga je ustrelil je eno figo nepomembno, če se je Bosanec izrekel za nedolžnega. Upam, da tokrat pravosodje ne zataji.

  • Soljatar 16:50 27.februar 2024.

    tega bosanđerosa bi blo treba samo strpat v samico in vsak dan take batine talat, da bi komaj živ ven prilezel...

  • Soljatar 16:43 27.februar 2024.

    najmanj 50% čefurjev je samo za izgnat iz Slovenije.... pred tem pa seveda zaplemba premoženja in odvzem slovenskega državljanstva. če ga imajo...sendviče jim potalat in na Bregano.