Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Sosede zbudili kriki na pomoč

V požaru je umrlo šest oseb. Med mrtvimi štirje otroci.

Iz zvezne države Pensilvanija poročajo o tragediji.

V mestu Pottsville je malo pred polnočjo zagorela družinska hiša. Sosede so zbudili kriki na pomoč, a družini zaradi močnega ognja niso mogli pomagati. V ognjenih zubljih je umrlo šest ljudi, 30-letni Eric Brown, njegovi otroci – 2-letni Elijah, 3-letna Emily, 7-letni Jeremiah in 8-letna Joy – ter 26-letna Kristina Thomas. Slednja je sestra Ericove žene in matere pokojnih otrok Kelly Brown. Ta v času požara ni bila doma, ampak pri sosedih, kjer je prala perilo.

Eden od sosedov je povedal, da je Kelly hotela v gorečo hišo, a so ji to preprečili. "Nihče ni mogel v hišo. Vse je potekalo tako hitro,“ je še dodal. Vzrok požara še ni znan.

Komentarjev 3
  • malinom 09:50 14.maj 2013.

    Je pa zanimivo res, da Slovenci nikjer po svetu niso ravno revni. Povsod se dobro znajdejo, pregovorno delavni, iznajdljivi...samo doma težko živimo, jamramo, kako ni dela, čakamo na socialo, izkoriščamo doklade, samohranilske dodatke, j.b.jo nas vsi od šefov, do zakonodaje, ...prikaži več Rk,Karitas, zemlja , rodovitna pa čaka... nad nami pa jastrebi...z najvišjimi davki v EU in najmilejšimi kaznimi za javne kriminalce. Ja, ja, otroci in mladina imajo res lepe zglede, če že doma učiš etiko in moralo, zahtevaš spoštovanje in delo v zameno za jestiinpiti, ti pa sistem uniči ves tvoj trud.

  • malinom 09:44 14.maj 2013.

    Se kar strinjam, večina živi v lesenih hišah, po naše noro lepo opremljenih barakah. Le redki premožni si lahko privoščijo zidane hiše, vsaj dokler jih lahko vzdržujejo, dokler ne bankrotirajo, kar je v USA itak dnevni pojav. Danes imaš za ...prikaži več kruh , jutro pač ne. Ko se upokojijo ali ne morejo več vzdrževati trenutnega stanovanja, lesene ali zidane hiše, enostavno prodajo, se odselijo v cenejše, manjše, kar pač zmorejo, se prilagodijo situaciji, ogromno je avtodomov, ki se zaradi plina ali slabih napeljav, priklopov vžgejo kot bakla. Revščina je ogromna, iz rok v usta.

  • Žurnalček 19:37 13.maj 2013.

    Spet vi o hišah. Noben ni mogel več v gorečo barako. Ne lagat ljudem o revščini v USA !