Slovenija > Črna kronika
1157 ogledov

Spet evakuacija zaradi plina

Gasilski kombi, gasilci KGZ Ravne na Koroškem
Pristojni so zaprli cesto in evakuirali ljudi.

V naselju Za jezom v Tržiču je zaradi preseženih mejnih vrednosti pri meritvah plina popolnoma zaprta lokalna cesta od Raven naprej. Omogočen je dostop samo za stanovalce in interventna vozila. Zaenkrat so evakuirali 10 oseb iz dveh bližnjih objektov. Po prvih podatkih v objektih ni nevarnosti eksplozije, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Zapora lokalne ceste od Raven velja tako za pešce kot voznike. Omogočen je dostop samo za stanovalce in interventna vozila. Intervencija se je začela na podlagi klica krajana o vonju po plinu. Po prvih podatkih gre za preseženo koncentracija plina v meteorno-kanalizacijskem jašku. Zaenkrat so evakuirali dva bližnja objekta, kjer so meritve v notranjosti pokazale prisotnost plina.

Območje okoli objektov je zavarovano. Po potrebi bodo glede na meritve območje evakuacije razširili. Na kraju je bil tudi distributer. Večje nevarnosti zaenkrat ni, razen v okolici jaška, kjer je območje tudi zavarovano. Prepovedana je uporaba odprtega ognja. Poškodovan ni nihče. Gasilci izvajajo požarno stražo.

Eksplozija Slovenija Gasilci zaznali večje koncentracije plina, to jih čaka zdaj

Sanacija se bo predvidoma začela jutri zjutraj, ko bodo izvedli nove meritve. Intervencijo vodi Gasilska reševalna služba Kranj, sodelujejo pa še prostovoljni gasilci iz Tržiča in Bistrice pri Tržiču.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • stromar 18:14 09.december 2019.

    Tudi gorenjci niste več, kar ste bili, da se tako plin stran meče