Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Spet krvni davek slovenskih cest

(Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Sinoči okrog 18.30 je na Senovem prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je umrl 33-letni pešec.

20-letni voznik je vozil osebni avtomobil Volkswagen golf po regionalni cesti proti Brestanici. V Senovem je v bližini prehoda za pešce zbil  pešca, ki naj bi z desne strani nenadoma stopil na cesto. "Po trčenju je 33-letnega pešca odbilo na nasprotno smerno vozišče, kjer je obležal več kot 20 metrov oddaljen od mesta trčenja. V tem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal 64-letni voznik osebnega avtomobila, ki kljub izmikanju v desno trčenja ni mogel preprečiti in je povozil 33-letnega moškega," pojasnjuje Alenka Drenik z novomeške policijske uprave. 

33-letni pešec iz Bosne in Hercegovine je zaradi hudih poškodb umrl na mestu nesreče.

Letos so se na območju Policijske uprave Novo mesto zgodile tri prometne nesreče s smrtnim izidom. V vseh primerih so bile žrtve prometnih nesreč pešci. V zadnjih treh letih je zaradi posledic prometnih nesreč umrlo osem pešcev, kar predstavlja petino vseh umrlih v prometnih nesrečah.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.