Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Spolzka cesta terjala zvito pločevino

Nesreča PU Kranj
Zaradi spolzke ceste in neprilagojene hitrosti vožnje so se včeraj na škofjeloškem območju zgodile tri prometne nesreče.

V Dragi se je zgodaj zjutraj nesreča z  materialno  škodo  zgodila zaradi poledenele ceste, popoldne je voznik z osebnim  avtomobilom  zaradi neprilagojene hitrosti v Železnikih zapeljal s ceste  in  trčil  v kozolec, pozno zvečer pa je še eni nesreči pred Zmincem spet  botrovala  neprilagojena  hitrost.

V  tej nesreči je voznik osebnega avtomobila po prehitevanju med vračanjem nazaj na svoj prometni pas izgubil oblast nad vozilom in silovito trčil najprej v betonsko ogrado, potem pa še v avtomobil voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. Udeleženka se je vnesreči   lažje   poškodovala,  policisti  pa  proti  povzročitelju  vodijo prekrškovni postopek. Zgornja fotografija kaže posledice te prometne nesreče; oba udeleženca sta imela veliko srečo v nesreči, da njune poškodbe niso še hujše, da je veliko škodo utrpela le pločevina. 

"Na  cestah bodite previdni, strpni, vozite s prilagojeno hitrostjo glede nastanje  ceste  in  vremenske  razmere  ter na ustrezni  varnostni razdalji,predvsem  pa  upoštevajte,  da so ceste zaradi nizkih temperatur spolzke inponekod lahko tudi nepredvidljive," pri tem opozarja Bojan Kos s kranjske policijske uprave. 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:41 14.januar 2016.

    Jaz bi takim , ki nasilno prehitevajo v zimskih razmerah dal , da gledajo 10 dni Ruske karambole v zimsko-ledenih razmerah ! Verjetno bi jih prehitevanje minilo tudi v poletnih mesecih !!