Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Srbski minister na Dunaj zaradi Šarića?

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Srbski notranji minister se bo na Dunaju sestal s šefom tamkajšnje kriminalistične policije v zvezi z afero Hypo Alpe Adria. Kot kaže, je vanjo vpleten tudi balkanski narkokralj Darko Šarić.

Srbski notranji minister Ivica Dačić je pred obiskom Dunaja redkobeseden. O Darku Šariću ni želel govoriti, ko so ga o preiskavi povprašali srbski novinarji, češ da je ta v pristojnosti posebnega tožilca za organiziran kriminal. Glede Hypo banke pa je po poročanju Blica rekel le: "Videl bom, ali ima avstrijska policija podatke, da so uslužbenci te banke nepravilno poslovali tudi v Srbiji."

Zato pa dunajski časnik Österreiche piše, da je Šarić v Hypo banki najverjetneje pral denar. Kot povzema Blic, je avstrijski preiskovalec izjavil, da je možno, da je Šarić v banki pral denar, ki ga je zaslužil s prodajo kokaina, in da je bilo v tem primeru vodstvo banke s tem zagotovo seznanjeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.