Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Stanovalci ovirali gasilce

1/8
Žurnal24 main
Okoli polnoči je v Kranju prišlo do požara, v katerem je popolnoma pogorelo stanovanje. V bolnišnico so odpeljali štiri ljudi.

"Na prižganem štedilniku se je pregrelo olje. 25-letni stanovalec je poskušal požar pogasiti, toda ogenj se je razširil po notranjosti stanovanja. Pri tem je dobil opekline prve stopnje," je pojasnil Andrej Zakrajšek s PU Kranj. Zaradi vdihnjenega dima so kranjski reševalci morali poleg 25-letnika v bolnišnico prepeljati še tri ljudi, ki so vdihovali dim.

Na kraj nesreče je takoj prispelo pet gasilskih vozil. "Ko smo prišli na kraj nesreče, je bil požar tako razvit, da so pogorela celo vhodna vrata. Stanovalci niso vedeli, ali je v stanovanju ena ali več oseb, zato smo morali stanovanje pregledati. Izkazalo se je, da je bila v stanovanju ena oseba, poleg te pa smo reševalcem predali še tri druge osebe iz sosednjih stanovanj," je povedal Matej Kejžar, poveljnik operative iz Gasilsko-reševalne službe Kranj.

Stanovalci otežili dostop do objekta
"Največja težava je bila dostop do objekta, saj se ljudje zelo radi prebijejo vse do vhoda v stanovanjski objekt, pozabijo pa na tiste, ki so prišli reševat ljudi. Najbližje gasilsko vozilo, se pravi gasilski tovornjak, je bil od objekta oddaljen 150 metrov," je povedal Kejžar, ki pravi, da so stanovalci otežili dostop do objekta. Kejžar opozarja, da se to velikokrat dogaja in da imajo zaradi takšnih radovednežev, ki otežujejo dostop do objekta, gasilci manj časa za gašenje.

Zakrajšek je še povedal, da je po nestrokovni ocene škode za okoli 50 tisoč evrov.

Fotografije, ki so nastale po požaru, si lahko ogledate v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.