Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Streha se je vnela zaradi varjenja

Širjenje požara so s hitro intervencijo preprečili gasilci.
1/12
Žurnal24 main
Nekaj pred trinajsto uro je na strehi skladišča podjetja Aquasava zagorel požar. Zagorelo je med opravljanjem vzdrževalnih del na ostrešju omenjenega podjetja.

Požar naj bi zajel vsaj petdeset kvadratnih metrov strehe. Policisti so ugotovili, da so delavci podjetja iz Litije opravljali vzdrževalna dela na ostrešju omenjenega podjetja. Z gorilnikom so na valovite salonitne plošče varili bitumenske skodle. Med varjenjem se je vžgal lesen nosilec ene od plošč, požar pa se je razširil na preostali del ostrešja.

V požaru je pogorelo približno 45 kvadratnih metrov ostrešja, škodo pa ocenjujejo na približno petnajst tisoč evrov. Policisti bodo zoper izvajalca podali kazensko ovadbo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Hujše posledice je preprečila hitra intervencija različnih gasilcev. Sodelovalo jih je vsaj petdeset iz različnih enot, njihovo delo pa je močno oteževala huda vročina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.