Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Streljanja se ne spomni

Žurnal24 main
Duško Bojanić se ne spomni, da bi decembra na postaji streljal na voznika avtobusa.

“P... ti materina, ti bi mene zgazil!” naj bi rekel obdolženi, preden je ob 5.25 skozi šipo avtobusa ustrelil voznika. © Robi Čehič

 
"Tistega dne me je poklicala mama in mi povedala, da je sestra po tistem, ko se je sedem let trudila, rodila sina in ga poimenovala po meni," je na okrožnem sodišču v svojem zagovoru povedal 24-letni Duško Bojanić , sicer državljan Bosne in Hercegovine.

Obtožnica mu očita, da je 11. decembra okoli 5.25 s pištolo v levo roko ustrelil voznika avtobusa Rada Likarja , ki je ravno parkiral na glavni avtobusni postaji v Ljubljani. Poleg poskusa uboja mu sodijo za povzročitev splošne nevarnosti, saj naj bi v okolici železniške postaje izstrelil še tri naboje.

 

56 tisoč evrov

Toliko za prestane bolečine zahteva v levo nadlaht ustreljeni voznik Rado Likar, ki je še vedno na bolniškem dopustu. "Kot bi ustrelil v kanto, je hladnokrvno pospravil pištolo," je dejal.

Proslavljal je rojstvo
Obdolženi, ki je imel na sodišču tudi tolmača, je delal kot picopek v piceriji Pinki, po službi pa je odšel v Horse pub, da bi proslavil rojstvo. "Tam sem srečal prijatelja iz Bosne, Nebojšo in Svetislava. Ta je, ne vem kdaj, odšel in se vrnil s pištolo. Rekel je, da moramo to proslaviti na pravoslaven način," je povedal obdolženi in pojasnil, da so veliko spili. Podrobno se je spominjal vsega do trenutka na avtobusni postaji, ko naj bi v ramo ustrelil voznika.

Takrat je bil z njim prijatelj Dalibor Mikič . "Zjutraj sem se še pijan zbudil na postajališču trole 14 in videl, da imam za pasom pištolo," je povedal. Streljanja se ne spominja, za to je izvedel šele na policiji. "Res mi je žal, če sem to storil. Če bi lahko, bi čas zavrtel nazaj," je dejal Bojanić in dodal, da mu je Mikič rekel, da se zaradi streljanja z njim ne bo več družil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.