Slovenija > Črna kronika
8300 ogledov

Streljanje v Portorožu: Napadalec plačanec, ki je že v Srbiji?

Kopalci v Portorožu Žurnal24 main
Storilca še iščejo.

Policija je še vedno izjemno skopa pri razkrivanju podatkov o tem, kaj se je dogajalo na portoroški osrednji plaži.

Vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper Dejan Grandič je v današnji izjavi za medije pojasnil, da policija storilca še ni prijela, da pa je osumljen poskusa umora in povzročitve splošne nevarnosti, saj je streljal na javnem kraju. 

Video Slovenija Streljanje v Portorožu: Ranjenec se je zatekel v lokal

Je šlo za plačanca?

Neznani storilec naj bi nenadoma začel streljati na skupino mlajših moških in enega zadel. Ranjenec se je nato zatekel v bližnji lokal. Grandič danes ni ne potrdil ne zanikal informacije, da je strelec, ki je v soboto zvečer v Portorožu poškodoval moškega, plačanec, in da je po dejanju pobegnil v Srbijo.

Zaslišani in izpuščeni

Policija je doslej identificirala štiri udeležence, ki so bili udeleženi v dogodku, vsi so slovenski državljani in imajo bogato kartoteko ter so bili že večkrat obravnavani tudi zaradi nasilja. Tri osebe, ki so bile policijsko zadržane in zaslišane, so, kot je pojasnil Grandič, izpustili. "Drugih informacij ne morem dati, ker poteka intenzivna preiskava," je zaključil Grandič, ki poziva vse morebitvene očividce ali imetnike posnetkov, naj se javijo policiji, lahko tudi anonimno.

Neuradno Slovenija Streljanje v Portorožu: Je šlo za mafijski obračun?

Mafijski obračun?

Glede dogodka pa se širi vse več neuradnih informacij. Radio Koper je tako poročal, da naj bil ranjeni 38-letnik stari znanec policije in že večkrat udeležen v podobnih obračunih. Šlo naj bi za mafijski obračun med pripadniki balkanskega podzemlja, vzrok za streljanje pa naj bi bil neuradnih podatkih dolg zaradi nekaj kilogramov konoplje.

 

Komentarjev 2
  • ode 09:06 24.april 2018.

    Ustreljeni verjetno več ve a tega ne bo povedal. Treba ga je dati v natezalnico.

  • Rafaelus 16:07 23.april 2018.

    Srbi so pri poslovanju veliki poštenjaki naprav Hrvatom, ko jih pa na na na pa so neusmiljeni.