Slovenija > Črna kronika
28146 ogledov

Sveže ostriženi Abramov dobil zaušnico sodišča

Sebastien Abramov D. M.
Sebastienu Abramovu, obtoženemu umora svojega dekleta Sare Veber, ni uspelo z vnovično zamenjavo odvetnika.

Na zatožno klop okrožnega sodišča v Celju je danes spet sedel Sebastien Abramov, kot običajno zakrit s kapuco, izpod katere pa za spremembo niso sršeli dolgi lasje in neurejena brada. Ko si jo je po začetku obravnave snel, je razkril urejeno pričesko. Še vedno pa se ni bil pripravljen zagovarjati pred obtožbo, da je 15. marca 2015 usodno ustrelil svoje 24-letno dekle Saro Veber. Sam trdi, da je na njenem domu na Pernovem pri Žalcu prišlo do tragične nesreče pri čiščenju  puške.

S pritožbo ni uspel

Sojenje se je začelo 15. aprila lani in se vleče kot jara kača. Abramov je po tekočem traku odslavljal zagovornike, po Mitji Pavčiču, Borisu Grobelniku in Primožu Pokliču se je razšel tudi z Michaelom Rotterjem. Slednji je 19. maja na okrožno sodišče poslal elektronski dopis, da preklicuje pooblastilo zaradi bolezni in "drugih razlogov", katerih, ni navedel.

Dušan Tanko | Avtor: D. M. Odvetnik Dušan Tanko D. M.
Abramov je zato do 25. maja dobil čas, da si poišče drugega zagovornika, vendar tega ni storil. "Ko sem dobil dopis, sem takoj javil, da iščem drugega odvetnika, a ga je za tako hudo obtožbo težko najti na hitro. Zdaj se odločam med dvema, svojo izbiro bom sporočil v nekaj dneh," je sodnici Marjani Topolovec Dolinšek pojasnil na prejšnji obravnavi, na kateri je hotel odsloviti tudi novega, že petega zagovornika, Dušana Tanka, ki mu ga je moralo postaviti sodišče, ker mu grozi kazen, strožja od osmih let zapora.

Toda načrti se mu niso izšli, predsednica okrožnega sodišča Petra Giacomelli je njegovo zahtevo zavrnila, ker da Tanko svojo dolžnost opravlja korektno in ni razloga za njegovo zamenjavo. Abramov se je pritožil, višje sodišče pa ga je zavrnilo.

Starši so se odrekli pričanju

Danes je Abramov obvestil sodnico Topolovec Dolinškovo o svojem dopisu na oddelek za brezplačno pravno pomoč na ljubljanskem sodišču, v katerem sporoča, da še vedno ni uspel najti drugega zagovornika, pristal je tudi, da ga za zdaj zastopa Tanko. Ob tem je predlagal zaslišanje svojih staršev, ki pa sta se temu odrekla že na začetku sojenja.

Pooblaščenec svojcev pokojne Vebrove Matjaž Šaloven je njegovo zahtevo po novem odvetniku označil za zavlačevanje, glede zaslišanja staršev pa izrazil dvom, da bi lahko kaj povedala o dejanju, pri katerem ju ni bilo.

Gorazd Kacijančič | Avtor: D. M. Tožilec Gorazd Kacijančič D. M.
"Nimam razloga za zavlačevanje, saj bom tudi po koncu tega sojenja ostal v zaporu," je zatrdil Abramov. "Ob dogodku sva bila prisotna samo jaz in Sara, zato nihče ne more povedati, kaj je bilo, jaz pa hočem dokazati, da ne tako, kot se mi očita."

Morda kmalu sodba

Tožilec Gorazd Kacijančič je po koncu današnje obravnave, povedal, da se ne spomni primera, da bi obtoženega na prvostopenjskem sodišču branil že šesti odvetnik: "Pričakujem, da bo sodnica zavrnila tudi zaslišanje staršev."

V sodni spis so bili danes vloženi tudi prepisi SMS-sporočil in drugih komunikacij med Abramovim in Vebrovo.. Ali so za obtoženca obremenilni, nismo izvedeli, po enih virih naj ne bi bili, po drugih pa je to stvar interpretacije sodišča.

Če sodnica Topolovec Dolinškova ne bo sprejela Abramovega predloga in bo Tanko do konca ostal njegov zagovornik, bomo prihodnji teden poslušali zaključne besede, sodba bi bila tako končno pred vrati. 
 

Komentarjev 19
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:35 24.junij 2023.

    Lepo, da so uradni organi poskrbeli, da zločinec stopi pred sodnika urejen ! Spoštovanje se začne z spodobnim pristopom do najvišje veje oblasti. Upam le, da zadeva ne zastara.

  • Boschtjan Zupanchich 03:59 24.junij 2023.

    A si že domišlja, da nov "imidž" pomeni tudi kakšno dejansko Izboljšanje v duše tega Hinavskega Zlobnega Pokvarjenca ??? !!! ??? No, za Tako Izboljšanje pa Večletno Prisilno Delo v kamnolomu z Rednimi VodnimiPosti in Vegansko Prehrano ne bi bilo ...prikaži več dovolj !!! ! !!! Bi bilo Nujno še obsevanje z kako Duhovno Glasbo !!! ! !!!

  • nostradamus 15:32 23.junij 2023.

    jasno je da je bil to umor kot oseba z dovoljenjem za orozje je dobro vedel kaj dela tudi z odrezano roko so trdili da je nesreca ko so videli kaj sledi so priznali za zapahe ga dat da ne ...prikaži več bo cez par mesecev zopet pisalo o njemu morda spet z novim imenom in priimkom