Slovenija > Črna kronika
10228 ogledov

Tako boste ob 300 evrov in dobili točke

prometna nesreča prevrnjen avtomobil
V takih primerih vas lahko doleti kazen.

Gorenjski policisti so imeli preko vikenda veliko dela s prometnimi nesrečami. V soboto opoldne sta na gorenjski avtocesti pri Naklem zaradi neprilagojene hitrosti trčili dve osebni vozili, v Lahovčah pa je ob približno enakem času voznik z osebnim avtomobilom na nasprotnem smernem vozišču trčil s tovornim vozilom. 

Danes ponoči so obravnavali še eno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na cesti med Podtaborom in Tržičem je voznica zapeljala s ceste in se prevrnila. 

V vseh primerih nesreč policisti proti povzročiteljem vodijo prekrškovne postopke. Ob tem opozarjajo, da mora voznik hitrost in način vožnje prilagoditi poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti, prometnim in vremenskim razmeram, stanju vozila in tovora ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da ves čas vožnje obvladuje vozilo oziroma da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje. Neupoštevanje tega se kaznuje z globo 300 evrov in 3 kazenskimi točkami.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • fižolček 20:05 09.april 2018.

    Banda inkasantska,saj druga ne znajo kot obirat že tako ubobožane delavce.

  • Avatar Leon
    Leon 09:49 09.april 2018.

    Neupoštevanje tega se kaznuje z globo 300 evrov in 3 kazenskimi točkami......neprilagojena hitrost ? Kaj pa ceste ? Zakaj pa ne kaznujete vzdrževalce cest ? Kje je inšpekcija za ceste ,ki bi nadzirala stanje cest ? Ko poči pridejo samo pokasirat 300 .