Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Tako je moški, ki so ga našli na smetišču, dobil vbodno rano na zatilju

deponija smeti smetisce iStock Žurnal24 main
Moški, katerega truplo so našli v smeteh, ni umrl zaradi poškodb.

Preiskovalce je najbolj begala lrane na zatilju, ki bi lahko bila posledica vboda, a so, kot kažejo prvi neuradni razultati obdukcije nastale med stiskanjem smeti v smetarskem tovornjaku. 

Vse poškodbe na truplu naj bi po ugotovitvah obdukcije nastale po smrti 59-letnika, zato so zaključili, da ni umrl nasilne smrti. Rano na zatilju naj bi povzročila zlomljena kost, poročajo Primorske novice.

Poškodbe niso razlog smrti, kaj je, pa še ni jasno

Obdukcija pokojnika, najdenega na smetišču, je pokazala številne obsežne poškodbe, ki so najverjetneje nastale pri stiskanju smeti v smetarskem tovornjaku in vse poškodbe izvirajo iz tega stiskanja, je za STA pojasnil predstojnik Inštituta za sodno medicino Jože Balažic. Kako je moški umrl, bodo morali novogoriški policisti še odkriti.

"Zaenkrat ni mogoče potrditi, da bi katera izmed poškodb izvirala iz drugega dogodka. Kako je pokojni prišel v smetnjak, je še predmet kriminalistične preiskave. Tudi vzrok smrti bo dokončno potrjen po opravljenih preiskavah," je še zapisal Balažic.

Odprto ostaja vprašanje o tem, ali je 59-letnik, umrl naravne ali nasilne smrti. Njegovo truplo so v torek dopoldne med mešanimi smetmi našči v zbirnem centru v Stari Gori.

Zakaj se je pred kratkim upokojeni moški znašel v zabojniku, preiskovalci še preučujejo, ena od možnosti je, da je med odlaganjem smeti izgubil zavest in padel v zabojnik, poročajo Primorske novice. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Žurnalček 19:47 28.februar 2016.

    Človek res ne more pasti v mali kontejner za smeti , lahko pa v njega sam spleza , zaradi lažjega premetavanja in iskanja kaj uporabnega med smetmi. No in v kontejnerju ga lahko rukne kap , lahko pa tudi pijan ...prikaži več zaspi in umre zaradi podhladitve ali kaj podobnega. Bolj čudno mi je to , da ga niso smetarji videli ko so spraznili kontejner , saj niti pol , ne napolni tistega predprostora od katerega gredo naprej v stiskanje !

  • NIKITAS 12:20 26.februar 2016.

    Zdravko je bil visok samo cca 165 cm in nikakor ne bi mogel pasti v zabojnik. Upam , da storilca najdejo čim prej in mu pošteno sodijo! Prosim, pa da se vzdržite komentarjev kot so "bojda narkoman", ker je žaljiv ...prikaži več do nas svojcev, sploh, če človeka niste poznali.

  • ivarslo 10:02 26.februar 2016.

    Kaj nas imajo za bedake ali kaj. Če imajo forenzike bi ti lahko ugotovili KDAJ JE BILA RANA POVZROČENA in ne da dajejo neke kvazi podatke. Po moje kot vedno nekoga ščitijo.