Slovenija > Črna kronika
2075 ogledov

Tako nevarna vozila odkrili na naših cestah

tehnični pregledi nepravilnosti
1/40
PU Ljubljana
Večina vozil, pri katerih so opravili izredni tehnični pregled, je predstavljala veliko nevarnost za ostale udeležence v prometu.

Kriminalisti so pretekli teden zaključili z izvajanjem izrednih tehničnih pregledov zaseženih osebnih, tovornih in priklopnih vozil, ki so bila del obsežne preiskave v povezavi s sumom korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih z izvajanjem tehničnih pregledov na območju Ljubljane. 

Izvajalci tehničnih pregledov so na izrednih tehničnih pregledih kontrolirali 19 tovornih vozil, 7 polpriklopnih vozil in 12 osebnih vozil. Nobeno od 38 vozil ni opravilo izrednega tehničnega pregleda. Pri večini vozil so ugotovili kritične napake na vozilih. Še posebej kritična so bila večja tovorna vozila, ki so imela okvare na krmilnih mehanizmih, zavorah in blažilnih sistemih. 

tehnični pregledi nepravilnosti | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana

Pri izvajanju tehničnih pregledov je poleg kriminalistov in tehničnih preglednikov sodeloval tudi inšpektor za promet in predstavnik Agencije za varnost prometa. 

Kriminalisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo po vseh zbranih obvestilih o tem dodatno obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti so konec novembra v preiskavi ugotovili, da je osem tehničnih preglednikov v krajšem časovnem obdobju na dan lažno potrdilo tudi do 20 tehnično nebrezhibnih vozil, ki so jim dovolili nadaljnjo vožnjo v prometu. Tehnični pregledniki so sodelovali s tremi zunanjimi posredniki. Za potrjevanje dovoljenj tehnično neizpravnim vozilom so prejemali podkupnine, ki so se gibale vse do 1.200 evrov. 

tehnični pregledi nepravilnosti | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana

hruška tovornjak beton Podkupnine Slovenija Za pravo podkupnino na cesto spustili tovornjak brez zavor

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 2
  • best 07:35 20.december 2019.

    Precej čudno da nihce ne popve katero prevozniško podjetje je glavni akter . Mislim ,da je podjetje Grandovec čigar lastnik ste brata Brinšek in pomembno je da ogromno posla dobijo od drzave oziroma Darsa. Kot kaže so premočni ,da bi ...prikaži večbi se jih omenjalo .. Mislim da bi morali biti na vrhu lestvice 100 najbogatejsih

  • d99351bd01efe321facdfd4a346d614350f9d28a 18:56 19.december 2019.

    Lučke na armaturah gorijo kakor na božičnem drevesu popravilo elektronike gre hitro v 1000€ lastniki se tega izogibajo pa še servisi nimajo vse opreme ker je ful draga.