Slovenija > Črna kronika
45 ogledov

Taksistu prerezal vrat, a tega se ne spomni

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
23-letni Vid Lubi, ki je maja enemu izmed ljubljanskim taksistov v avtomobilu prerezal vrat, danes pred sodiščem. Pravi, da se dogodka ne spomni, ker da je bil pod močnim vplivom psihoaktivnih snovi.

V obtožnici piše, da je Lubi drugega maja letos, okoli 17.30, v bližini garaž na Kunaverjevi ulici v ljubljanskih Dravljah poskušal vzeti življenje Tomažu Starini. Voznika je pred izstopom iz vozila večkrat porezal po sprednji strani vratu, nato pa ga z neznanim predmetom še zabodel v vrat.

Obtoženi se danes ni zagovarjal, je pa med preiskavo policistom povedal, da se že več let spopada z odvisnostjo. Tudi na dan, ko je napadel taksista, je bil pod vplivom kombinacije zdravil, drog in alkohola, samega dejanja se ne spomni.

Ve, da ga je nekdo tistega popoldneva pospremil k staršem, ki pa so odpeljali proti mestu, a jim je iz vozila pobegnil. Prebudil se je v nekem grmovju s krvavimi rokami, a kri ni bila njegova. Odšel je do bližnje bencinske črpalke, ko se je spomnil, da je verjetno storil nekaj hudega, in zato tudi sam poklical policijo. Danes je dodal, da se mu vse skupaj zdi nerealno in si nikoli ni mislil, da bo dosegel tak ekstrem.

Obtoženčeva starša sta potrdila, da se je njun sin že več let spopadal z odvisnostjo, večkrat je vzel prevelik odmerek ter se neuspešno poskušal ozdraviti. V času dogodka je tudi imel predpisana razna zdravila.

Drugega maja letos se je pri njiju najprej pojavil ob šesti uri zjutraj, bil je očitno pod vplivom raznih snovi. Ponovno je k njima prišel ob deveti uri, nato pa spet popoldan, ko sta sklenila, da ga odpeljeta v zavetišče za odvisnike od drog.

Ko so pred zavetiščem ustavili avto, je Vid iz njega pobegnil. Odšel do lokala Nebotičnik, zaposlena v lokalu ga je namreč danes prepoznala in potrdila, da so mu poklicali taksi.

S taksistom se je normalno pogovarjal

S taksijem ga je pobral Starin, ki je danes izpovedal, da sta se s svojim kasnejšim napadalcem v vozilu normalno pogovarjala. Občasno se mu je zdelo, da drema, saj je imel priprte oči, slišal pa je tudi nenavaden zvok; kasneje je ugotovil, da se je Lubi v vozilu igral z olfa nožem, ki ga je tudi uporabil za napad.

Ko je pripeljal do garaž, je začutil nekaj čudnega okoli vratu, sprva je mislil, da žico. Odprl je avtomobilska vrata in želel ven, a ni mogel, saj je bil pripet, napadalec, ki je sedel za njim, pa ga je držal za ramo. Kasneje mu je le uspelo iz vozila, prek centrale je tudi poklical na pomoč. Prvo pomoč mu je nudil zdravstveni tehnik, ki je takrat slučajno prišel mimo.

Starin danes dela le pol dneva, ponoči ne vozi. Premoženjsko-pravni zahtevek je že vložil. Od Lubija je sicer dobil pismo, v katerem se mu ta opravičuje, a Starin meni, da ga ni napisal njegov napadalec.

Komentarjev 5
  • kapibara 08:11 04.september 2014.

    Ma ti drogeraši..:-( - ko napravijo hizdraijo, se pa na drogo zgovarjajo in iščejo olajšave v njej.. dobro ve, da se zadeva, dobo ve, da takrat lahko dela hizdarije...tako ot je napisal @maresem...!!!+ @žurnalček..

  • punca05 08:03 04.september 2014.

    Masleša mu bo sodil

  • maresem 20:57 03.september 2014.

    Tak je takoj za naglo sodišče in za električni stol.... s počasnim dodajanjem štroma... da traja 14 dni.... preden zbrca na drugi svet.