Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Tatu med grožnjami nož padel na tla

Policijska uprava Maribor: 28-letniku je nerodnost preprečila izvedbo tatvine, Madžara so na mejnem prehodu ujeli z ukradenim BMW-jem, tri mlade fante pa med nezakonitim prečkanjem meje.

Nož mu je padel iz rok
V petek popoldne je Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Maribor prejel obvestilo iz prodajalne v Mariboru, kjer so prijeli storilca tatvine. Policisti so ugotovili, da je 28-letni moški iz Maribora vstopil v prodajalno, iz vitrine vzel računalniški trdi disk in se napotil proti izhodu. Do njega je stopil uslužbenec in ga pozval, naj predmet vrne. Moški je disk odložil na polico in odšel proti izhodu, pri tem pa odtujil še nekaj računalniških kablov. Iz žepa je izvlekel nož in z njim zagrozil zaposlenim. Ker pa mu je nož padel na tla, so ga uslužbenci uspeli prijeti in zadržati do prihoda policistov.

Z ukradenim BMW-jem čez mejo
V soboto ponoči so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor v Lormarju ustavili osebni avtomobil belgijskega registrskega območja, ki ga je vozil 47-letni državljan Madžarske. Ob kontroli osebnega avtomobila BMW X5 so ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno pred dvema tednoma na Madžarskem in da je imel voznik na vozilu nameščene ponarejene registrske tablice. Vozilo so zasegli, moškega pridržali, zaradi suma storitve kaznivega dejanja pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Mladoletniki iz Afganistana v Obrež
Istega dne so imeli policisti Policijske postaje Ormož v Obrežu postopek s tremi moškimi. Ugotovili so, da so 15, 17 in 22 let stari moški pred približno mesecem dni zapustili Afganistan ter z različnimi prevoznimi sredstvi preko Irana, Turčije, Grčije, Makedonije, Srbije in Hrvaške prispeli do Slovenije.

Za prevoz od Grčije do slovenske meje naj bi skupaj plačali 8600 evrov. V bližini mejnega prehoda Središče ob Dravi so peš prestopili državno mejo in pot nadaljevali po železniški progi. Po "obisku" na policiji so tam zaprosili tudi za azil oziroma za mednarodno zaščito, nato pa so jih v nadaljnji postopek predali Azilnemu domu v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.