Slovenija > Črna kronika
132 ogledov

Tepel ga je zaradi strahu

Davorin Horvat, sojenje, umor, Pohorje Fotosmedia
Peterica zanika krivdo za umor. Ali je bila žrtev na Pohorju še živa, ni jasno.

Na zatožni klopi okrožnega sodišča se zagovarjajo Denis Leskovar, Primož Kosi, Timotej Sitar, Mateja Marin in mladoletnik, ki jim tožilec očita naklepni umor. Peterica je oktobra v lokalu Čuk v Rošnji brutalno vsaj dve uri pretepala Davorina Horvata. Medtem ko sta Marinova in mladoletnik po navodilih Kosija čistila okrvavljen lokal, so preostali Horvata odpeljali na Pohorje. Kot so dejali vsi razen prvoobtoženega Leskovarja, ki se še brani z molkom, je bil Horvat takrat še živ, za njegovo smrt naj bi izvedeli šele iz medijev.

"Udaril zaradi strahu"

Sitar je dejal, da vpletenih, razen mladoletnika, sploh ni poznal: "Tudi Horvata nisem poznal, nisem vedel, za kaj gre. Nisem ga hotel pretepati, sem ga pa dvakrat udaril iz strahu pred drugimi." Bal naj bi se Leskovarja in Kosija. Potrdil je, da je bil Horvat živ, preden ga je Kosi odpeljal v gozd: "Imel je okrvavljen obraz, iz ust mu je tekla kri, ustnice pa je imel nabrekle od udarcev."     

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.