Slovenija > Črna kronika
632 ogledov

Tihotapcema migrantov grozi visoka zaporna kazen

Policija Saša Despot Fotografija je simbolična
Hrvaška državljana sta brez veljavnega vozniškega izpita v Slovenijo pretihotapila 6 tujcev.

Tihotapila sta šest tujcev

Prejšnji petek sta dva hrvaška državljana, stara 17 in 27 let, z najetima osebnima avtomobiloma znamke Renault Twingo na območju Policijske postaje Gorišnica po lokalni cesti čez državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo nedovoljeno mimo mejnega prehoda spravila skupno 6 tujcev, 2 državljana Iraka in 4 državljane Irana.

Nista želela ustaviti, a so jih policisti ujeli

Nedovoljen prehod meje so opazili policisti, ki so ju želeli ustaviti, vendar se voznika na znake policistov nista ozirala. "Z nevarno
vožnjo sta se želela izogniti policijski patrulji in pobegniti, s svojo vožnjo  pa sta ogrožala življenje in zdravje tako tujcev, njunih potnikov, kot tudi drugih udeležencev v cestnem prometu,"
so povedali na PU Maribor in dodali, da sta med begom tudi vozila po nasprotnem smernem vozišču, spreminjala smeri vožnje, ne da bi vključila smerne kazalce, se nepravilno razvrščala pred križišči, med begom pa sta zapeljala v slepo ulico, tam ustavila vozili in zbežala iz njiju. Zbežali so tudi tujci, a so policisti ujeli vse. Voznika nista imela vozniškega dovoljenja. 

Grozi jima do petnajst let kazni

Mariborski kriminalisti so nato ugotovili, da sta oba voznika člana hudodelske družbe, ki nelegalno tihotapi tujce čez mejo. Po zaslišanju je preiskovalna sodnica zoper polnoletnega osumljenca odredila pripor, mladoletnega pa izpustila in ga predala Centru za socialno delo Spodnje Podravje.

Sodišče ju je spoznalo za krive kršitev prometnih predpisov in nedovoljenega prehoda državne meje. Grozi jima denarna in zaporna kazen od tri do petnajst let.

dezurni@zurnal24.si

Policija Slovenija Pri veliki hitrosti iz vozila tiščali otroke
Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 16:01 23.september 2020.

    Kazen mora biti denarna in to zelo visoka ter prepoved vstopa v RS za 25 let ! Zakaj jih bomo tukaj hranili in pedinili !

  • sam1 13:44 23.september 2020.

    A ste mislili 15-20 dni ?????