Slovenija > Črna kronika
58 ogledov

Tisočkrat že opozorili, a se še vedno dogaja

Inšpektorji kljub pooblastilom, ki jim jih daje zakonodaja, nadzorov v stanovanj Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so spet obravnavali drzno tatvino iz stanovanja, kjer sta storilki pod pretvezo vstopili v stanovanje oškodovanke.

V petek okrog 13. ure je neznana ženska pozvonila pri vhodnih vratih v stanovanje na območju Šiške. Prodajala je ročni masažni aparat. Oškodovanko je nagovarjala, naj opravi nakup, nato pa prosila za kozarec vode in uporabo stranišča. Oškodovanka aparata ni kupila in je prodajalko odslovila. 

Kmalu zatem je na vratih pozvonila druga neznana ženska in prav tako prosila za kozarec vode in uporabo stranišča. Nato jo je prosila za brisačo, ker se je potila. Oškodovanka je stopila v kuhinjo, kjer je vzela brisačo. V tem času je neznana ženska iz torbice, ki je bila na hodniku, odtujila žensko denarnico z vsebino. Oškodovanka ji je prinesla brisačo, neznanka pa je nato odšla. 

Ju prepoznate?

Prva neznana ženska je bila srednje postave, temnejših las, visoka med 160 in 170 centimetri, stara med 30 in 40 let. Oblečena je bila v temna oblačila. 

Druga neznanka je bila močnejše postave, temnih do ramen segajočih las, širokega obraza, stara okoli 50 let in visoka med 170 in 175 centimetri. Pri sebi je imela večjo žensko torbo. 

Vedno jih imejte pod nadzorom

Omenjeni primer ni osamljen. Pred kratkim smo poročali o podobni tatvini, kjer je neznanka v stanovanje vstopila pod pretvezo, da prodaja hlače

Policija opozarja državljane, naj bodo izjemno previdni. Spuščanje neznanih in nepovabljenih oseb v domove odsvetujejo. Če pa to storijo, naj imajo te osebe ves čas pod nadzorom. 

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 18:55 12.december 2016.

    Takim bedakom naj kar vse poberejo.