Slovenija > Črna kronika
6664 ogledov

To naj bi bil razlog za tragično nesrečo

prometna nesreča Škofja Loka Gasilska Enota Škofja Loka
V silovitem trčenju je ena oseba umrla.

Gorenjski prometni policisti so včeraj na škofjeloški obvoznici obravnavali prometno nesrečo, v kateri je ena oseba umrla. V nesreči sta bila udeležena dva osebna avtomobila s po enim udeležencem. Eden od voznikov je umrl na kraju nesreče, drugi pa je bil v trčenju poškodovan. 

Okoliščine kažejo, da je razlog za nesrečo nepravilna stran vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je telesno poškodovan in je vozil proti Škofji Loki. Pred predorom Sten je silovito trčil v voznika, ki je pripeljal nasproti in je umrl na kraju nesreče. Policisti o nesreči še vodijo postopek in izvajajo aktivnosti. 

Na škofjeloški obvoznici so policisti lani obravnavali šest prometnih nesreč, v letu 2017 pa štiri. V štirih nesrečah v letu 2018 so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v letu 2017 pa so enake posledice nastale v dveh nesečah. V ostalih nesrečah je nastala samo materialna škoda. 

prometna nesreča Škofja Loka En mrtev Slovenija Tragična nesreča na škofjeloški obvoznici

Med vzroki za nesreče nobeden ne izstopa. Zgodile so se zaradi nepravilne strani vožnje, nepravilnega prehitevanja, neprilagojene hitrosti, neupoštevanja pravil o prednosti in neustrezne varnostne razdalje. 

Na območju predora Sten se od marca lani konstantno izvajajo meritve hitrosti s stacionarnim radarjem. V povprečju hitrost dnevno prekroačita po dva udeleženca. Skupno so lani našteli 615 prekoračitev hitrosti. Dnevno se skozi predor, kjer je omejitev 60 kilometrov na uro, pelje okoli 7.000 vozil. 

Na gorenjskih cestah so tudi lani januarja zabeležili smrtno žrtev. Takrat je zaradi nepravilne strani vožnje umrl voznik v Bohinju. Vseh smrtnih žrtev lani na območju PU Kranj je bilo šest. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • mcb 12:36 17.januar 2019.

    @jakec1575 se strinjam če bi vsi vozili 80, ne pa tam ko je omejitev 90, da se nekateri vozijo 60, ni čudno, da pride do prehitevanj ...

  • jakec1575 11:30 17.januar 2019.

    Najvecji vzrok vseh slovenskih avtomobilskih nesrec je objestnost, agresivnost, pisanje smsov, samomorilnost, prevelika hitrost, alkohol in precenjevanje lastnih sposobnosti ter popolna nesposobnost predvidevanja moznih scenarijev in situacij. Vecina vseh zgoraj nastetih reci je vezana na osebnost in psiholosko mentalno stanje. ...prikaži več Razen mocan udarec po denarnici in resne zaporne kazni tega na hitri rok nic ne pozdravi. pojdite se voziti na Finsko ali Estonijo. Vsi 80 vozijo. umirjeno, spostljivo.

  • glicinija 10:52 17.januar 2019.

    a kdo ve kaj so včeraj gasilci iskali v Ljubljanici na Fužinah?