Slovenija > Črna kronika
63 ogledov

"To ni nobena kazen!"

Zakonca Stanonik (v drugi vrsti) sta prepričana, da je oprostilna sodba Demšarju Žurnal24 main
Smrt. Voznik snežnega teptalnika s Starega vrha bo tri leta pogojno svoboden.

"Če bi vzel tisoč evrov, bi bil bolj kaznovan," meni Primož Stanonik, potem ko je kranjsko sodišče Primožu Rihtaršiču dosodilo leto in pol pogojne zaporne kazni. Pred skoraj dvema letoma je na smučišču Stari vrh namreč povozil Stanonikovo šestletno hčer.

Z mamo na vlečnici
Stari vrh. Lani 11. januarja je teptalni stroj povozil šestletno deklico, ko se je 32-letni voznik Primož Rihtaršič vlečnici približal toliko, da je deklico, ki jo je spremljala mama, povleklo pod zadnji del stroja. Poškodovani otrok je na kraju nesreče umrl.

Vozniku snežnega teptalnika, ki je deklico na smučišču pokopal pod sabo, pa ne bo treba v zapor, če v treh letih ne zagreši novega kaznivega dejanja. Sodnica je upoštevala, da povzročitelj tragedije do zdaj še nikoli ni bil  kaznovan. Prav tako odmerjena kazen upošteva tudi Rihtaršičevo opravičilo tik pred izrekom sodbe, da "globoko obžalujem ta dogodek, sam sebi ne morem oprostiti".

Ni dokazov za šefa

Matevž Demšar, nekdanji direktor smučišča, pa je opran krivde. "Sodišče obtožb ne sme spreminjati v škodo obtoženca," je ob izreku oprostilne sodbe Demšarju obrazložila sodnica, ki ni skrivala, da bi tožilstvo njegovo odgovornost lažje dokazalo, če se ne bi sklicevalo zgolj na zakon o smučiščih. Ta odgovornost v takšnih primerih nalaga le družbam, ki smučišče upravljajo, ne pa tudi njihovim direktorjem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.