Slovenija > Črna kronika
14306 ogledov

To se zgodi, ko policisti merijo, kjer predlagajo občani

Radar Saša Despot
Kranjski policisti so meritve hitrosti opravljali na mestih, ki so jih predlagali občani. Takšni so rezultati.

Kranjski policisti so v torek izvajali meritve hitrosti na mestih, ki so jih predlagali občani. Preko dneva so tako krajši čas hitrost merili na Savski cesti v Kranju, zvečer pa še v Velesovem. 

Na Savski cesti so v kratkem času obravnavali dva prehitra voznika, ki sta na omejitvi 50 km/h vozila s hitrostjo 67 in 70 km/h, v Velesovem pa je bil med štirimi kršitelji najhitrejši voznik osebnega avtomobila, ki je v naselju na omejitvi 50 km/h vozil s hitrostjo 79 km/h. 

Razmere na cestah so bile včeraj preko celotnega dneva slabe, ceste pa ves čas mokre in spolzke, kar so okoliščine, ki med drugim zelo podaljšujejo tudi pot vozila, opozarjajo gorenjski policisti. 

merilnik hitrost prikazovalnik | Avtor: Zavarovalnica Triglav Zavarovalnica Triglav

Poškodovani radar. Foto Avto S pirotehniko nad ljubljanski superradar

Če se vozilo na suhem vozišču pri hitrosti 50 km/h ustavi po približno 28 metrih, se bo pri enaki hitrosti na mokri podlagi vozilo ustavilo še približno 10 metrov kasneje. Pri hitrosti 79 km/h je ta razlika že okoli 25 metrov, medtem ko razlika v poti ustavljanja na mokri podlagi med 50 in 80 km/h znaša skoraj 50 metrov. 

"Predstavljajte si, da se med vožnjo pred vami pojavi otrok, vi pa vozite prehitro in vanj zato trčite! Za smrtne poškodbe ni potrebna visoka hitrost, za pešce pa so lahko usodna že trčenja pri nižjih hitrostih," poudarja Bojan Kos s PU Kranj.

Hitrost je med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, pogosto je povezana še z nepravilno stranjo in smerjo vožnje, nepravilnim prehitevanjem ter neupoštevanjem pravil o prednosti in alkoholom. Prvih devet dni letošnjega leta je minilo brez smrtnih žrtev na naših cestah.

Radar na Reki Največ proti morju! Avto Razkrivamo novih 60 lokacij za stacionarne radarje na Hrvaškem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • Laznivi 17:47 10.januar 2018.

  A tudi policija kot furs daje nagrade za izdajalstvo in anonimno prijavljanje ?

 • banja 16:36 10.januar 2018.

  Jaz sem že spraševal policaje, kako hitro moram voziti po naselju, da me ne bodo prehitevali. Pa vozim vedno malenkost nad omejitvijo.

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 16:10 10.januar 2018.

  Roparja banke pa še niso prijeli?? Drugega itak ne vejo kot ustavljat voznike za te bagatelne prekrške!! Res smo že policijska diktatura v kateri je prepovedano že skoraj vse razen delati za javni sektor!!

Sorodne novice