Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Tokrat vklenjen na sodišče

Boštjan Šoba
1/3
Anže Petkovšek
Korupcija. Boštjanu Šobi začenjajo soditi.

Na ljubljanskem sodišču danes spet začnejo soditi Boštjanu Šobi – dobrih šest let po tem, ko so mu skupaj z nekdanjim državnim sekretarjem na gospodarskem ministrstvu Borisom Šuštarjem že sodili zaradi domnevnega nezakonitega dodeljevanja nepovratnih državnih sredstev različnim slovenskim podjetjem med letoma 1998 in 2000.

Vklenjen s "službene poti"

Šobo, ki mu tožilstvo tudi tokrat očita zlorabo položaja in ponarejanje listin, so kanadski pravosodni organi Sloveniji izročili pred dobrim mesecem. Sodišču se je izogibal vse od leta 2005, ko naj bi sredi sojenja odšel v Kanado na službeno potovanje. Zaradi njegove odsotnosti so sodni postopek zoper njega tudi začasno ustavili.

Na vnovičen začetek postopka, v katerem bo tako na zatožno klop sedel le Šoba, bodo tega na sodišče iz ljubljanskih priporov pripeljali vklenjenega. Šoba je namreč svoji izročitvi iz Kanade domov nasprotoval, s čimer pa ni prepričal tamkajšnjih pravosodnih oblasti, ki so se z njegovo vrnitvijo Sloveniji strinjale. Kanadski policisti so ga sicer prijeli že avgusta 2007, ko ga je naše sodišče že iskalo z mednarodno tiralico, a je bil po nekaj mesecih že izpuščen. Znova so ga prijeli februarja predlani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.