Slovenija
22 ogledov

Tošićevih dokazov nočejo

Slovenija 08.11.2012 Dragan Tosic, Balkanski bojevnik, sojenje, sodisce v Ljublj Saša Despot
Dragan Tošić je oborožen s kupom papirjem prišel na predobravnavni narok v zadevi Balkanski bojevnik. Dokazov, ki jih ponuja, sodišče ne sprejema.
Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je prvič po sodnih počitnicah nadaljeval predobravnavni narok zoper domnevnega vodjo tihotapcev kokaina Dragana Tošića, ki bi ga morali sicer opraviti že pred dvema tednoma, a Tošića tedaj na sodišče ni bilo.


Tošiću so že pred dobrima dvema mesecema ponudili, naj prizna krivdo in se v zameno zato s tožilstvom pogodi za kazen. A Tošić domnevno nezakonitih poslov z drogo, ki mu jih očita tožilstvo, ne priznava. Še naprej pa med drugim izpodbija dokaze, ki so jih proti njemu zbrali srbski preiskovalci, ko so prisluškovali njegovemu domnevnemu šefu, balkanskemu narkokralju Darku Šariću. 

Vse naj se izloči. Spet!

Ljubljansko okrožno sodišče je te dokaze, v izvirniku, pridobilo. Zbrali so med drugim 16 odredb, ki jih je izdalo sodišče v Srbiji in z njimi tamkajšnji policiji dovolilo prikrite preiskovalne ukrepe, opazovanje, sledenje in prisluškovanje domnevnim Šarićevim sodelavcem. Tošićev zagovornik Marko Bošnjak je pri tem precej časa spet porabil za naštevanje, zakaj teh dokazov proti Tošiću ne bi smeli zbrati, saj da so Srbi, posledično pa še slovenski preiskovalci, ki so jih prevzeli, z zbiranjem teh dokazov kršili Tošićeve pravice. Tošićeva zagovornika sta prepričana, da je nedvomno, da so dokazi nezakoniti, pridobljeni naj bi bili namreč brez ustreznih odredb. Odredbe, ki so jih ljubljanskemu sodišču posredovali s specializiranega sodišča v Srbiji, naj bi bile izdane precej pred preiskavo domnevnih Tošićevih spornih poslov. Prav tako, tako Tošićeva zagovornika, za izdajo teh odredb sploh ni bilo pravih razlogov.

Ljubljansko višje sodišče je novembra lani razveljavilo sodbo v primeru Balkanski bojevnik in zadevo poslalo na prvostopenjsko sodišče. Na zatožno klop se je tako vrnilo vseh 13 obtoženih, ki naj bi sodelovali pri tihotapljenju kokaina iz Južne Amerike v Evropo.

Ob koncu prvega sodnega procesa, ko so bili obsojeni le štirje od skupno 17 domnevnih tihotapcev, je sodišče večino domnevno spornih dokazov proti domnevni hudodelski združbi izločilo in jih zato pri izreku prve sodbe ni upoštevalo.

Tošić in njegova zagovornika zdaj pričakujejo, da bo sodišče ravnalo povsem enako. Od sodišča pričakujejo, da bodo izločilo vse dokaze, ki so bili pridobljeni na podlagi domnevno nezakonitih odredb, prisluškovanj in ostalih dokazov.

Komentarjev 2
  • vladek 09:46 11.september 2014.

    Kolk si ti naiven,pa imajo dost denarja od prodaje droge,a je problem dat en milijon evrov enem,in bo oproščen.

  • valerijakregar 11:46 10.september 2014.

    naj tale ""velepoštenjakar" najprej pojasni, kako lahko v njegovih letih današnja mladina postane lastnik n-stanovanj in lokalov v ljubljani !!!!!s pridnim delom, si v najboljšem primeru lahko postavijo le lesen kurnik !!!razumem pa njegovega odvetnika, da ...prikaži več, da je potrebno srbske in ostale dokaze izločiti, sicer tipček lahko obsedi 30 let, kar bi bilo tudi edino pravilno !!!!!!!no novi mandatar in klemenčič, da vas vidimo !!!!!!!!