Slovenija > Črna kronika
1503 ogledov

Tovorno vozilo ga je prevozilo, umrl na kraju nesreče

Delo na cesti Shutterstock
51-letnik umrl v nesreči pri delu.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je včeraj okrog 14.25 na gradbišču regionalne ceste v Spodnjih Hočah prišlo do nesreče pri delu, v kateri je življenje izgubil 51-letni delavec. "V času nesreče je bil desni prometni pas te ceste, gledano iz smeri Slivnice proti Bohovi, zaprt za promet zaradi gradbenih del na vozišču. Levi prometni pas v isti smeri je bil odprt za promet, pasova pa so ločili prometni stožci," so danes pojasnili policisti. 

Tik pred nesrečo je 31-letni voznik tovornega vozila zaradi dela vozil vzvratno po gradbišču regionalne ceste po zaprtem prometnem pasu, istočasno pa je na tem pasu opravljal dela tudi 51-letnik, ki je prestavljal prometne stožce. "Hodil je ob robu prometnega pasu in bil s hrbtom obrnjen proti tovornemu vozilu," so okoliščine nesreče opisali na PU Maribor. 

Voznik tovornega vozila je nato z zadnjim levim delom vozila trčil v delavca, ta se je opotekel in padel, tovorno vozilo pa ga je nato z zadnjimi levimi kolesi obeh zadnjih osi prevozilo. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Sum ogrožanja varnosti pri delu

Kot dodajajo na PU Maribor, sta si kraj nesreče ogledala tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. Sodnik je odredil nekatera nujna preiskovalna dejanja, nato pa pregled prepustil policiji, okrožna državna tožilka pa je kriminalistom podala usmeritve, naj zbirajo utemeljitve suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.