Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Tožilki bodo zdaj sledili povsod

jožef kovač Žurnal24 main
Nekdanji sodelavci v ponedeljek napadene upokojene tožilke so napovedali povračilne ukrepe. Tožilke policija ne spusti več z oči.

Policisti, kriminalisti in forenziki še vedno intenzivno iščejo morebitne dokaze, ki bi jim pomagali izslediti neznance, ki so v ponedeljek pozno zvečer pred hišo upokojene tožilke Jožice Boljte Brus odvrgli eksplozivno sredstvo.

"Potekata intenzivna kriminalistična preiskava in zbiranje obvestil o okoliščinah eksplozije, eksplozivnega telesa s ciljem izsleditve storilca oziroma storilcev. V preiskavi se preverjajo različne kriminalistične verzije in na tej podlagi načrtujejo operativni ukrepi, prav tako pa potekajo tudi forenzične preiskave," poudarjajo na policiji.

Neuradno še vedno ni jasno oziroma preiskovalci še ne morejo z gotovostjo potrditi, kaj točno je pred tožilkino hišo sploh eksplodiralo. Še vedno preverjajo ali je bila odvržena ročna bomba, eksploziv ali kaj drugega.

Povračilo sledi

Njeni nekdanji sodelavci že napovedujejo, da storilce čaka stroga kazen, ko jih bo policija izsledila.

"Poskuse kakršnegakoli ustrahovanja državnih tožilk in tožilcev, še posebej z nasiljem, ostro zavračamo in sporočamo, da bomo storilce kaznivih dejanj še naprej preganjali dosledno in brez razlik, v skladu z ustavo in zakonom," poudarjajo na vrhovnem državnem tožilstvu (VDT).

Maščevanje?

Policija še vedno preverja morebitne razloge za napad na tožilkino hišo v ljubljanskih Mostah. Na kraj naj bi se neznanci pripeljali z vozilom, odvrgli ekploziv na dvorišče njenega doma in naglo odpeljali s kraja, še preden je močno počilo. Ni izključeno, da je bila tožilka tarča napada iz maščevanja zaradi njenega preteklega dela, česar pa policija še ne more potrditi.

"Na VDT ostro obsojamo nasilno dejanje, storjeno pred hišo upokojene državne tožilke, še zlasti, če je povezano z delom, ki ga je opravljala v svoji službi," dodajajo na VDT.

Strogo varovana bo

Dokler policija dogodka ne razišče in poskusi izslediti ter prijeti domnevne napadalce bodo tožilko varovali. Neuradno tudi zato, ker še vedno obstaja bojazen, da bi lahko osumljenci poskušali dejanje ponoviti oziroma jo prizadeti še bolj, ji povzročiti še bolj tragične posledice. Do takrat se tako policija ne bo umaknila tako izpred tožilkine hiše, kot tudi njene bližine, saj naj bi jo neprestano spremljali na vsakem koraku.

"Na podlagi ocene ogroženosti smo uvedli vse potrebne ukrepe za zaščito osebne varnosti oškodovanke in njenih bližnjih. Podrobnosti o tem pa ne moremo razkrivati, ker bi s tem lahko škodili učinkoviti izvedbi teh ukrepov," pojasnjujejo na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.