Slovenija > Črna kronika
18206 ogledov

Tragedija pri Lukovici, blizu Domžal še ena huda nesreča

Nesreča motorista (fotografija je simbolna). Profimedia Nesreča motorista (fotografija je simbolna).
Kar dve hudi nesreči v nekaj urah v okolici Domžal. Bodite previdni na cesti.

V soboto okoli 18.40 je bil OKC PU Ljubljana obveščen o prometni nesreči s poškodbami na relaciji Lukovica - Kompolje v naselju Trnjava.

V nesreči je bil udeležen voznik osebnega vozila in motorist, ki pa je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju dogodka.

Policisti so z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovili, da je 57-letni voznik osebnega vozila znamke nissan qashqai vozil iz smeri naselja Trnjava na regionalno cesto kjer je v križišču zavil v desno proti naselju Lukovica. Ko je pripeljal na regionalno cesto in v križišču zavil desno v smeri Lukovici je po nekaj metrih vožnje polkrožno zavil v levo, z namenom, da bi zapeljal na obcestno makadamsko parkirišče na levi strani vozišča gledano v smeri Trojane - Lukovica. Takrat pa je iz smeri Trojan pripeljal 37-letni voznik motornega kolesa honda CBR 900, kateri je trčil v levo stran vozila 57- letnika. Po trčenju je motorist padel po vozišču. Utrpel je tako hude poškodbe, da je umrl na kraju.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče. Ogled kraja sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec. 

Motoristi za motoriste LAHKOMISELNOST MOTORISTOV Avto Med motoristi večja verjetnost za škodo kot pri voznikih osebnih vozil

Letos je na naših cestah umrlo že 21 voznikov enoslednih vozil, od tega dva mopedista in dva sopotnika, drugi pa so bili vozniki motornih vozil. V enakem obdobju lani je umrlo sedem voznikom motornih koles manj.

Nedaleč stran zvečer še ena huda nesreča

V soboto ob 22.55 pa je v naselju Dragomelj, občina Domžale, voznik izgubil nadzor nad vozilom. Osebno vozilo je zdrsnilo s ceste in prevrnjeno na streho obstalo na koruznem polju. Voznika je pri tem vrglo iz vozila. Huje poškodovan je obležal okoli petnajst metrov stran od vozila.

Nesreča motorista PRVA POMOČ Avto Čelado poškodovanemu motoristu snemite le, če ne diha ali bruha

Gasilci CZR Domžale so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila, s tehničnim posegom odprli vrata vozila, odklopili akumulator in v iskanju morebitnih dodatnih ponesrečencev preiskali širše območje kraja dogodka. Dodatnih ponesrečencev niso našli. Reševalci NMP Domžale so ponesrečenca oskrbeli in ga prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.
 

Komentarjev 15
  • Bajsi22 17:09 30.julij 2017.

    Zgodi se tragedija, vi se pa pregovarjate kdo se bo komu zahvalil za odpravljanje posledic na vozišču. Raje se učite voziti, da ne boste pobili vseh motoristov, kolesarjev in pešcev.....

  • franke 14:34 30.julij 2017.

    KO BO NEKDO TA VIŠJE GASILCE VZEL MALO V ROKE BO DRGAČ. PRI GASILCIH NI TRANSPARENTNOSTI.

  • franke 14:32 30.julij 2017.

    GASILCI BI MORALI DRŽAVI POSLATI RAČUN ZA OPRAVLJENO DELO NA CESTI.