Slovenija > Črna kronika
146 ogledov

Tragična nesreča znane slovenske športnice

Zarja Černilogar Instagram
V Kamniku je umrla 26-letna Zarja Černilogar, večkratna slovenska državna prvakinjo v gorskih kolesarskih spustih.

Slovenski gorskokolesarski šport je pretresla novica, da je v Kamniku umrla 26-letna Kranjčanka Zarja Černilogar, tekmovalka v spustu slovenske profesionalne ekipe Unior Tools Team, so sporočili iz Občine Kamnik. 

Zarja Černilogar, dolgoletna slovenska reprezentantka, je veljala za eno najhitrejših evropskih tekmovalk v spustu. Dvakrat je zmagala v skupnem seštevku evropskega pokala, na tekmah svetovnega pokala je bila najvišje na osmem mestu leta 2014 v Meribelu, v najboljši deseterici je končala še dvakrat. Na domačih tleh je petkrat osvojila naslov državne prvakinje in večkrat seštevek slovenskega pokala.

Na Facebook spletni strani Unior Tools Team so zapisali, da je Černilogarjeva umrla v tragični nesreči. 

Omahnila z grajskega zidu

Policisti so včeraj okoli 16. ure prejeli prijavo o pogrešani osebi, ki je bila nazadnje videna v soboto zvečer, okrog 22.30 na območju Malega gradu v Kamniku, kjer je potekal festival Kamfest.

"V okviru izvajanja aktivnosti pri iskanju pogrešane osebe, so policisti nekaj pred 18. uro za obzidjem Malega gradu v prepadu globine približno 20 do 30 metrov našli negibno žensko," je pojasnila Nataša Pučko iz PU Ljubljana.

"Zaradi težke dostopnosti je bila v reševanje vključena gorska reševalnaslužba, ki so truplo izvlekli iz globine," je dodala Pučkova in pojasnila, da so policisti ugotovili, da gre za pogrešano žensko.

Policisti nadaljujejo s preiskavo dogodka, ki poteka tudi v smeri ugotavljanja morebitnih sumov kaznivega dejanja.

dezurni@zurnal24.si