Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Trčenje tovornjakov zaprlo cesto

Novice: prometna nesreča znak policija trikotnik nesreča Nik Rovan
Včeraj popoldne je bila zaradi nesreče dveh tovornih vozil več ur zaprta hitra cesta med Ajdovščino in Selom.

Včeraj okoli 17.30 se je na hitri cesti med Ajdovščino in Selom zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Ena oseba je bila huje poškodovana.

Zaradi prometne nesreče, v kateri je vlečno vozilo s polpriklopnikom popolnoma zaprlo hitro cesto med Ajdovščino in Selom, je bil ves promet preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Policisti so ugotovili, da je 33-letni voznik vlečnega vozila s polpriklopnikom vozil iz smeri Ajdovščine proti Selu. V bližini Vipavskega Križa mu je zadnji del polpriklopnika začelo zanašati, potem pa je nekontrolirano zapeljal v levo in prebil ograjo, ki ločuje vozišči. Potem je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, prebil odbojno ograjo ob robu vozišča in ograjo na mostu nad lokalno cesto, ki vodi v smeri Malih Žabelj.

Odpeljali so ga s helikopterjem

Vlečno vozilo je obviselo z mostu nad voziščem lokalne ceste, polpriklopnik pa je obležal na desnem boku na nasprotnem vozišču za vožnjo v smeri Sela. S polpriklopnika se je po vozišču razsul papir, ki je bil naložen na paletah. V tem času je iz nasprotne smeri pripeljal 50-letni voznik drugega vlečnega vozila s polpriklopnikom, ki je močno zaviral in se umikal v levo na prehitevalni pas. Kljub temu je s sprednjim desnim delom vlečnega vozila trčil v streho polpriklopnika.

Povzročitelj prometne nesreče je ostal ukleščen v kabini vlečnega vozila in je utrpel hude telesne poškodbe, 50-letni voznik nasproti vozečega vlečnega vozila s polpriklopnikom pa je bil v prometni nesreči nepoškodovan. Poškodovanega 33-letnika so po prometni nesreči s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center, vzrok za nesrečo pa policisti še ugotavljajo.

Hitra cesta med Ajdovščino in Selom je bilo zopet normalno prevozna šele danes nekaj minut po 1. uri zjutraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.