Slovenija > Črna kronika
5909 ogledov

Prehiteval kolono treh vozil in trčil v tovornjak

motorist nesreča arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
Voznik motornega kolesa je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so bili v petek popoldne obveščeni o nesreči s smrtnim izidom na regionalni cesti izven naselja Batuje v občini Ajdovščina. V nesreči sta bila udeležena voznik motornega kolesa in voznik tovornega vozila, oba z območja Ajdovščine. 

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 41-letni voznik motornega kolesa vozil po regionalni cesti izven naselja Batuje iz smeri Dornberka proti Selu. Na ravnem delu vozišča, kjer je po sredini vrisana bela neprekinjena ločilna črta, je motorist začel prehitevati kolono treh vozil. Ko je med prehitevanjem pripeljal do prvega vozila v koloni, in sicer tovornjaka, ki ga je vozil 43-letni voznik, je le-ta v križišču za obrtno cono Batuje-Mlake s tovornim vozilom začel zavijati levo.

Motorist je z desnim bočnim delom trčil v prednji levi bočni del tovornjaka, nato pa ga je odbilo levo čez križišče, kjer je z motornim kolesom zadel v kovinsko varovalno ograjo. Zaradi hudih telesnih poškodb je umrl na kraju nesreče. 

O nesreči so bili obveščeni pristojni pravosodni organi. Na kraju so poleg policistov in reševalcev posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.