Slovenija > Črna kronika
144 ogledov

Trčil v tovornjak in umrl na mestu

nesreca Anže Petkovšek
Okrog pol enih zjutraj sta na avtocesti Ljubljana - Vodice trčila osebno in tovorno vozilo. Posledice so tragične. Policija zagotavlja, da je bila signalizacija ustrezna, pomoč ostalim voznikom zagotovljena.

Do nesreče je prišlo na avtocesti pri izvozu Ljubljana – Šmartno; 39-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri predora Šentvid proti Povodju. V smeri njegove vožnje je bila zaradi odpravljanja posledic nesreče, do katere je prišlo nekaj ur pred tem, postavljena začasna svetlobna prometna signalizacija, ki je opozarjala, da je prehitevalni pas zaprt.

Voznik je z vozilom kljub temu zapeljal levo preko bele prekinjene črte na levi prometni pas, nato pa trčil v zadnji del parkiranega oz. ustavljenega tovornega vozila oz. njegove prikolice. Trčenje je bilo tako silovito, da je osebni avtomobil ostal ukleščen pod prikolico, 39-letnik pa je na mestu nesreče umrl.

Prevrnjen tovornjak zaprl avtocesto

Že pred tem, nekaj minut po osmi zvečer, je torej na tem odseku prišlo do hujše prometne nesreče; kot so nam povedali ljubljanski gasilci, se je prevrnilo tovorno vozilo z dvema zabojnikoma kavčuka in popolnoma zaprlo avtocesto. V tej nesreči je bil poškodovan voznik tovornega vozila, ki so ga ljubljanski reševalci prepeljali klinični center.

Poskrbeli za signalizacijo in pomoč ostalim voznikom

S Policijske uprave  Ljubljana so nam pojasnili, da je bilo po prvi nesreči ustrezno poskrbljeno za prometno signalizacijo in pomoč voznikom, ki so ostali v koloni.

Po prvi nesreči ob 20. uri je Dars zaprl avtocesto v smeri Ljubljana-Kranj, zaprt pa je bil tudi prehitevalni pas v nasprotni smeri. Promet je potekal po obvozu med Vodicami in Šmartnim. Na tej relaciji so bili prisotni tudi policisti, ki so med drugim pomagali voznikom.
 
"Za signalizacijo je poskrbel upravljavec ceste, Dars. Voznikom osebnih vozil, ki so ostali v koloni je bilo omogočeno, da so avtocesto zapustili," pojasnjujejo na policiji.

Najprej so za vožnjo sprostili vozni pas, prehitevalni, na katerem je kasneje prišlo do smrtne nesreče, pa je bil še vedno zaprt.

"Na kraju je bilo več policistov in policijskih patrulj, katerih naloga je bila obravnava prometne nesreče, nudenje pomoči intervencijskim skupinam, omogočanje voznikom, ki s ostali v koloni, da so lahko avtocesto zapustili, policisti so nudili pomoč tudi pri izločanju vozil in na obvozih,“ so sporočili s policije.


Komentarjev 15
  • Johan Spohan 00:49 13.september 2014.

    Kaj pa varnostna razdalja, a šparaš da se šlepaš za kamionom?

  • manch 22:29 12.september 2014.

    Tle sploh ni nobene logike, kako so lahko pustili tovornjak ponoči na cesti. Zakaj ga niso odstranili? Se jim ni dalo, policaji so lepo končali za tisti dan in nikogar ni bilo, ki bi oviro odstranil s ceste.Tako gre ...prikaži večre to pri nas in nihče ne bo odgovarjal (DARS pa sploh ne).

  • manch 22:27 12.september 2014.

    In DARS označuje zelo slabo, je že bila polemika.....